Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2022: Etapa 13 – Mads Pedersen câștigă la sprint după o evadare, Jonas Vingegaard în continuare în galben

turul_frantei_etapa_13.jpg

Etapa 13 a Turului Franței
Învingătorul etapei a făcut parte dintr-o evedare de aproape 170 km
Sursa imaginii: 
ASO Pauline Ballet

Ciclistul danez Mads Pedersen a câștigat etapa 13-a a Turului Franței Bourg d’Oisans – Saint Etienne, 193 km, după o evadare în grup de aproape 170 km. Danezul Jonas Vingeagaard rămâne în fruntea clasamentului.

După infernalele etape din Alpi, plutonul a avut o etapă mai ușoară, cu excepția vântului lateral unul dintre cei mai mari inamici ai cicliștilor.

Rezultatul etapei a fost în dubiu până cu 15 km când plutonul a abandonat urmărirea grupului de șase cicliști cu un avantaj de 2 minute și 30 de secunde, printre care fostul campion mondial pe șosea din 2019, danezul Pedersen (Trek Segafredo). Din acel moment a devenit că numai Pedersen putea câștiga, ceea ce a și făcut cu ușurință, depășindu-l pe britanicul Fred Wright (Bahrain Victorious) la sprintul final.

Plutonul a sosit după 5 minute și 45 de secunde, cu toți favoriții, ceea ce păstrează același clasament general cu Vingegaard (Jumbo Visma) în frunte, urmat de slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) la 2 minute 22 secunde și galezul Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) la 2 minute 26 secunde.

Sâmbătă are loc etapa a 14-a, Saint Etienne – Mende, 192,5 km, cu un profil vălurit și cu sosirea după o ascensiune de trei kilometri cu gradient de 10,2%, denumită Laurent Jalabert, primul care a escaladat-o în Turul din 1995.


Sursa imaginii: 
 
 
Pe aceeasi tema: