Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trei medalii de aur pentru România la Jocurile Europene Universitare

fotbal_timisoara.jpg

Echipa de fotbal a Universității de Vest din Timișoara, medaliată cu aur la Jocurile Europene Universitare de la Lodz (Polonia)
Sursa imaginii: 
Facebook / Universitatea de Vest din Timișoara

România a obținut trei medalii de aur la ediţia 2022 a Jocurilor Europene Universitare de la Lodz, Polonia, la fotbal și handbal masculin și baschet feminin, a anunțat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

"Bilanţ de excepţie al echipelor studenţeşti din România la ediţia 2022 a Jocurilor Europene Universitare!!! Trei Campioane Europene Universitare: Universitatea de Vest din Timişoara - Fotbal masculin; Universitatea din Piteşti - Baschet feminin şi Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava - Handbal masculin", a scris Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, palmaresul complet al delegaţiei României este: 3 medalii de aur, 1 medalie de bronz, 4 locuri 4, 4 locuri 5, 1 loc 6, 1 loc 7 şi 1 loc 12.

”Tinerii sportivi români și-au demonstrat încă o dată valoarea și mă bucură cu atât mai mult faptul că fac performanță în sport și, în același timp, sunt preocupați să-și continue studiile. Victoria echipei de fotbal a Universității de Vest din Timișoara la  Jocurile Europene Universitare de la Lodz (Polonia) este o premieră pentru reprezentativa României la acest nivel și sunt convins că sportul universitar românesc are de câștigat prin exemplul acestor tineri campioni. Sportul și educația sunt indispensabile pentru ca tinerii și copiii să se dezvolte armonios și să-și pună în valoare calitățile. Felicit proaspeții campioni universitari europeni la fotbal de la UVT pentru victoria excepțională obținută în Polonia”, a transmis la rândul său premierul Nicolae Ciucă.

Au fost înscrise în competiţie echipele câştigătoare ale Campionatelor Naţionale Universitare organizate de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar în anul 2022 la: baschet feminin, baschet masculin, handbal feminin, handbal masculin, volei feminin şi masculin, fotbal masculin, baschet 3x3 feminin, baschet 3x3 masculin, karate feminin şi masculin, şah feminin şi masculin.

Ediţia 2022 a Jocurilor Europene Universitare a avut loc la Lodz, în Polonia, în perioada 17-30 iulie a.c.