Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fotbalistul francez Benjamin Mendy de la Manchester City se declară nevinovat la a opta acuzație de viol la începutul procesului său

benjamin_mendy.png

Benjamin Mendy
Benjamin Mendy este acuzat de opt violuri, pentru care s-a declarat nevinovat
Sursa imaginii: 
PAUL ELLIS / AFP

Benjamin Mendy, fotbalist la Manchester City s-a declarat nevinovat la o a opta acuzație de viol, înaintea începerii procesului său. Mendy negase deja șapte capete de acuzare de viol, un cap de acuzare de tentativă de viol și un cap de acuzare de molestare sexuală.

Mendy, în vârstă de 28 de ani, a compărut miercuri la prima înfățișare din procesul său, care are loc la Curtea Coroanei de la Chester, la 54 de kilometri sud-vest de Manchester, în nord-vestul Angliei.

Inculpatul este acuzat că a comis infracțiunile împotriva a șapte femei tinere între octombrie 2018 și august 2021. El urmează să fie judecat alături de co-inculpatul Louis Saha Matturie, în vârstă de 40 de ani.

Matturie, din Eccles, Salford, în suburbia orașului Manchester neagă opt capete de acuzare de viol și patru capete de acuzare de molestare sexuală legate de opt tinere. Presupusele sale infracțiuni se întind pe perioada iulie 2012 – august 2021.

Prima zi a procesului a fost consacrată selecției celor 12 jurați, cetățeni trași la sorți, care vor decide vinovăția sau nu a celor doi inculpați. Juriul selecționat este format din opt bărbați și patru femei.

Mendy a jucat din 2017 la Manchester City, campioana en titre a Angliei, transferat de la  Monaco pentru suma de 52 de milioane de lire sterline, unde a jucat 50 de meciuri și 10 meciuri în naționala Franței, cu care a câștigat Cupa Mondială în Rusia în 2018. El a fost suspendat de club după ce a fost acuzat de poliție. Ambii inculpați sunt eliberați pe cauțiune în timpul procesului, estimat a dura trei luni.

Printre martorii citați se numără fotbaliștii din Premier League Raheem Sterling, Kyle Walker, John Stones, Riyad Mahrez și Jack Grealish, care toți joacă sau au jucat pentru Manchester City.

Mendy a mai avut de a face cu justiția din Anglia în 2020 – 2021 când a fost amendat cu 1.000 de lire și a primit șase puncte penalizare, găsit vinovat de a fi condus fără permis valabil și asigurare mașina sa Lamborghini în valoare de 475.000 de lire.

 
Ascultați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ