Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Championship: Africa de Sud 23 Noua Zeelandă 35, All Blacks opresc degringolada. Argentina 48 Australia 17

africa_de_sud_noua_zeelanda.jpg

Africa de Sud 23 Noua Zeelandă 35
All Blacks au câștigat meciul cu două eseuri transformate în ultimele șapte minute de joc
Sursa imaginii: 
Springboks Twitter

Noua Zeelandă și-a luat revanșă împotriva Africii de Sud în runda a doua a Rugby Championship, 35 – 23, oprind o serie de trei înfrângeri consecutive. În al doilea meci al zilei Argentina întâlnește Australia.

All Blacks, cu spatele la zid, au avut o tresărire de orgoliu și cu această victorie au salvat postul antrenorului lor principal, Ian Foster, a cărui demisie era cerută din tot mai multe părți. Ei au început meciul mult mai bine decât săptămâna trecută când fuseseră învinși net, 10 – 26, de către Springboks și conduceau cu 15 – 0 în minutul 29.

Nimeni nu-și imagina că gazdele vor ceda așa ușor și au revenit spre finalul primei părți, aducând scorul la pauză la 10 – 15.

În partea a doua Springboks și-au continuat revenirea metodică pe tabela de marcaj și au preluat pentru prima oară conducerea în minutul 68: 23 – 21, cu fundașul lor Beauden Barrett (intrat în locul fratelui său Jordie) primind un cartonaș galben.

Se părea că Africa de Sud, campioana mondială en titre se îndrepta către a doua victorie consecutivă asupra neozeelandezilor, dar în acel moment meciul a basculat în mode neașteptat: All Blacks au marcat două eseuri transformate în ultimele șapte minute ale meciului (primul în inferioritate numerică și al doilea prin cel de-al treilea dintre frații Barrett, Scott). Scor final Africa de Sud 23 Noua Zeelandă 35.

Prin această victorie meritată, All Blacks revin pur și simplu de pe marginea prăpastiei, urcând de pe locul 5 în clasamentul World Rugby (cea mai joasă poziție din istorie) pe locul 4.

Argentina 48 Australia 17
Loe Pumas au marcat șapte eseuri și au obținut cea mai categorică victorie din istoria lor împotriva Wallabies
Sursa imaginii: 
Los Pumas Twitter

În al doilea meci al celei de-a doua runde Argentina a învins Australia cu 48 - 17, revanțându-se pentru înfrângerea de săptămâna trecută, 26 - 41. Los Pumas au marcat nu mai puțin de șapte eseuri, înnregistrând cea mai categorică victorie împotriva Wallabies din istorie, ca și cea mai categorică victorie din întreaga lor participare din Rugby Championship, începută în 2012.

Această victorie le permite argentinienilor să treacă pe primul loc în clasament după două runde cu 5 puncte (+16), urmați de Asutralia 5 puncte (-16), Africa de Sud 4 puncte (+4) și Noua Zeelandă (-4). 

În runda a treia pe 27 august au loc meciurile: Australia - Afruca de Sud (Adelaide, 8:30 ora României) și Noia Zeelandă - Argentina (Christchurch, 10:45).