Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


David Popovici s-a retras din finala de la 400 m liber

david_popovici.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / David Popovici

UPDATE David Popovici s-a retras din finala de la 400 m liber din cadrul CE de Natație de la Roma. Calificat cu al patrulea timp, David a ales să nu participe la cursă, motivul invocat fiind acela al oboselii acumulate, conform gsp.ro. Popovici a concurat mult în această perioadă, iar proba la care tocmai a obținut calificarea în finală este una epuizantă.

Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiţie foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii, anunţă Federaţia de Natatie.

 

David Popovici a dominat miercuri dimineață prima serie de calificare pentru finala probei de 400 m liber. Cu timpul de 3:47.99, David a câștigat fără emoții o serie în care a avut doar doi adversari, transmite hotnews.ro.

În total au fost cinci serii (38 de sportivi), iar cei mai rapizi opt înotători au bifat calificarea în finala probei, care va avea loc miercuri, de la ora 19:53, în direct pe TVR1.

Participarea în proba de 400 m liber reprezintă o premieră pentru David Popovici.

David Popovici a cucerit deja două medalii de aur la CE Natație de la Roma, în proba regină de 100 m liber, unde a stabilt un nou record mondial (46, 86 sec), dar și în cea de 200 m liber.