Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bianca Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului

atletism.jpg

Bianca Ghelber după performanța de la München
Sursa imaginii: 
Facebook / Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Atleta româncă Bianca Ghelber a cucerit, miercuri seara, medalia de aur în finala probei de aruncarea ciocanului, la Campionatul European de la München. Este prima medalie obţinută de sportivii români la o competiţie europeană de atletism în ultimii 12 ani, transmite Digisport.

Cea mai bună aruncare a Biancăi a măsurat 72.72 metri, din ultima încercare, după ce a debutat cu 72.22, iar în calificări reuşise 71.27 metri, cu care s-a clasat pe primul loc al grupei B.

Pe podium au mai urcat sportivele Ewa Rozanska (Polonia, 72.12) şi Sara Fantini (Italia, 71.58).

Ultimile medalii obţinute de delegaţia României la un campionat european de atletism au fost în 2010, la Barcelona, prin Marian Oprea (triplusalt) şi Nicoleta Grasu (aruncarea discului), ambele de bronz

Ghelber este prima campioană europeană la atletism după 2002, când Ionela Tîrlea a câştigat, tot la München, titlul european la 400 metri garduri.

În 1998, la Budapesta, actuala antrenoare a Biancăi, Mihaela Melinte, se urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, tot la aruncarea ciocanului.

La actuala ediție a Campionatului European de atletism, Alin Firfirică a reuşit calificarea în finală la aruncarea discului (64.17 metri), iar Andreea Taloş la triplusalt, cu cea mai bună performanţă personală a sezonului (14.00 metri).

La CE de la München, România este reprezentată de 21 de atleţi (9 la feminin şi 12 la masculin)