Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tenis de masă: Bernadette Szocs, campioană europeană la dublu feminin

bernadette.jpg

Bernadette Szocs în lacrimi (de fericire) la ceremonia de premiere de la München, 18 august 2022
Sursa imaginii: 
Captură video / Facebook // Federația Română de Tenis de Masă

Bernadette Szocs (27 de ani) și Sofia Polcanova (27 de ani), din Austria, au devenit campioane europene la tenis de masă la dublu. Perechea româno-austriacă a câștigat, 18-16, 11-9, 11-9 finala de la München cu româncele Elizabeta Samara (33 de ani) și Andrea Dragoman (22 de ani), transmite Digisport.

Video: Facebook / Federația Română de tenis de masă

Foto: Facebook / Szocs Bernadette

În semifinale, Bernadette Szocs și Sofia Polcanova au câștigat tot cu 3-0 meciul cu Maria Xiao, Spania, și Adina Diaconu.

Pentru Bernadette Szocs, este a doua medalie de la această ediție a Europenelor, după cea de argint de la dublu mixt, unde a jucat alături de Ovidiu Ionescu.

Cei doi români au fost învinși în finală, 3-1, de cuplul francez Emmanuel Lebesson/Jianan Yuan.

”Sunt foarte fericită, pentru că am fost dezamăgită după finala de dublu mixt și sunt foarte fericită că am câștigat acum”, a declarat Bernadette Szocs după victoria din finala de dublu feminin, potrivit comunicatului postat de Federația Română de Tenis.

A fost a patra medalie europeană a perechii Ionescu/Szocs la dublu mixt, după cele două de bronz de la Campionatele Europene din 2012 şi 2016 şi cea de argint din 2019, de la Jocurile Europene.