Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premii cu 50 la sută mai mari pentru sportivii medaliaţi la competiţii internaţionale

euro-g935a3b66c_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Guvernul a majorat, în cadrul şedinţei de joi, cu 50 la sută valoarea premiilor pentru sportivii români medaliaţi la competiţii internaţionale, transmite news.ro.

Astfel, un medaliat cu aur la Jocurile Olimpice va primi 105.000 euro, unul cu medalie de argint – 84.000 de euro, iar un sportiv care se va clasa pe locul 3 – 63.000 de euro.

De asemenea, o medalie de aur la campionatele mondiale de seniori este recompensată cu 84.000 de euro, una de argint cu 55.000 de euro, iar un bronz cu 45.000 de euro.

Pentru campionatele europene de seniori premiile sunt următoarele: pentru locul 1 – 55.500 de euro, pentru locul 2 – 33.000 de euro şi pentru locul 3 – 22.500 de euro.

”Sportivii români vor beneficia de majorarea cu 50 la sută a premiilor. Este vorba şi de sportivi, dar şi de colectivele tehnice ale acestora. Este o formă de recunoaştere şi de apreciere a performanţelor deosebite. Am văzut cu toţii în această vară şi probabil că această serie de succese continuă, dată fiind determinarea şi forma foarte bună a sportivilor români, astfel încât pentru disciplinele sportive individuale antrenorul, antrenorul naţional, care a pregătit un singur sportiv premiat sau recompensat, poate primi un premiu sau recompensă, al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea celui acordat sportivului. Totodată, antrenorul care a pregătit mai mulţi sportivi premiaţi şi recompensaţi va primi un premiu, sau recompensă, al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea cumulată a premiilor, recompensele unitare ale sportivilor pregătiţi”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru