Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Campionii Angliei, Leicester Tigers, învinși în prima rundă a Gallagher Premiership

exeter_leicester.jpg

Exeter Chiefs 24 Leicester Tigers 20
Meciurile din campionatul Angliei s-au jucat într-o perioadă de doliu după moartea Reginei Elisabeta a II-a
Sursa imaginii: 
BT Sport

Noua ediție a campionatului de rugby al Angliei a debutat cu o înfrângere a campionilor, Leicester Tigers, învinși cu 20 – 24 în deplasare de Exeter Chiefs. Scorul primei runde a fost realizat de London Irish, 45 – 14 cu Worcester Warriors.

Rugby-ul de elită, spre deosebire de fotbal, a hotărât să joace la final de săptămână și pe toate cele șase stadioane a fost păstrat un minut tăcere ca un omagiu adus defunctei regine Elisabeta a II-a și a fost intonat noul imn național, God Save the King.

În derby-ul primei runde, campionii en-titre Leicester, au jucat cu campionii Angliei și ai Europei din 2020, pe terenul acestora și inițial ambele echipe, lipsite de internaționalii englezi în repaos obligatoriu după turneul din Australia și jucătorii din emisfera sudică angrenați în Rugby Championship, s-au angajat într-un fel de tenis cu piciorul: șuturi lungi în terenul advers, așteptând greșeala. Iar greșeala sau mai bine zis greșelile au venit din partea campionilor, care au permis gazdelor să marcheze două eseuri și să conducă la pauză cu 17 – 6.     

După pauză, campionii au intrat în teren deciși și au dominat prin compartimentul care a fost tradițional punct lor forte: înaintarea, și au marcat două eseuri transformate, preluând conducerea cu 20 – 17. Au urmat 20 de minute de presiune constantă a gazdelor care au reușit să întoarcă rezultatul cu ceasul în roșu, printr-un eseu marcat cu ultima acțiune a meciului, transformat: Exeter Chiefs 24 Leicester Tigers

În cea mai spectaculoasă partida a primei runde Gloucester a învins Wasps cu 27 – 21, după ce oaspeții conduceau cu 21 – 0 la pauză, în timp ce Bristol Bears au învins pe Bath cu 31 – 29 cu un eseu transformat în penultimul minut de joc.

În celelalte trei partide s-au înregistrat scorurile Newcastle Falcons 31 Harlequins 40, London Irish 45 Worcester Warriors 14 și Sale 29 Northampton Saints 22.

Saracens au avut liber în prima rundă.

În campionatul Franței, Top 14, în runda a 2-a s-au înregistrat rezultatele: Lyon 21 La Rochelle 23, Perpignan 6 Bayonne 17, Castres 30 Stade Francais 20, Clermont Auvergne 33 Pau 24, Bayonne 31 Racing 92 25, Montpellier 29 Bordeaux Begles 19, Toulouse 28 Toulon 8.

După două rund conduc în clasament Stade Tolousain cu 9 puncte, urmați de La Rochelle 8 puncte, Brive 6, Montpellier și Lyon câte 5.

În Super Cupa Europei, Lupii au debutat cu o înfrângere la București în fața lui HEAT Tel Aviv, 20 – 25. În celelalte partide s-au înregistrat rezultatele: Diavolii Bruxelles 3 Iberians 61, Delta 19 Lusitanos 26, Batumi 3 Black Lion 29.