Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Roger Federer se retrage din tenis

roger_bun.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/ Roger Federer

Roger Federer, de 20 de ori campion de Grand Slam, a anunțat într-o postare pe Facebook că se va retrage din tenisul profesionist după Cupa Laver de la Londra de la sfârșitul acestei luni.

Elvețianul în vârstă de 41 de ani s-a confruntat cu o problemă la genunchi în ultimii trei ani și a decis că acum este momentul să se retragă. Federer va participa săptămâna viitoare la Laver Cup de la Londra, competiția de tip Ryder Cup, care a fost ideea sa, dar apoi va părăsi tenisul profesionist.

Federer a făcut anunțul prin intermediul unei scrisori postate pe rețelele de socializare, care începea astfel:

„Pentru familia mea din tenis și nu numai. Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, a fost reprezentat de oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului: prietenii mei, concurenții mei și, mai presus de toate, fanii care dau viață acestui sport. Astăzi, vreau să împărtășesc câteva vești cu voi toți.

După cum mulți dintre voi știți, în ultimii trei ani am avut parte de provocări sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă deplină. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul său pentru mine în ultima vreme a fost clar. Am 41 de ani. Am jucat mai mult de 1.500 de meciuri în 24 de ani.

Înfrângerea rușilor în Harkov și retragerea lor în Donețk, marcate de propaganda de stat a Kremlinului în deschiderea agenției de știri TASS

Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este momentul să pun capăt carierei mele competiționale. Cupa Laver de săptămâna viitoare, de la Londra, va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu în Grand Slam-uri sau în circuit”, se arată în scrisoarea semnată de Federer.


Sursa imaginii: 
Facebook/Roger Federer