Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Championship: Noua Zeelandă învinge Australia cu 40 – 14 și câștigă titlul pentru a noua oară în 11 ediții

noua_zeelanda_campioni.jpg

All Blacks campioni
All Blacks câștigă pentru a 9-a oară Rugby Championship în 11 ediții disputate din 2012
Sursa imaginii: 
Twitter All Blacks

În ultima rundă, a șasea, a Rugby Championship, Noua Zeelandă a învinsa Australia cu 40 – 14, în timp ce Africa de Sud a întrecut Argentina cu 38 – 21. All Blacks câștigă trofeul pentru a noua oară în cele 11 ediții disputate din 2012 până acum

All Blacks au obținut o victorie confortabilă pe Eden Park la Auckland, care este fortăreața lor de mulți ani, ei pierzând ultimul lor meci test acolo în 1994 în fața Franței.

Australienii, care au pierdut ghinionist, 37 – 39 săptămâna trecută la Melbourne, au fost foarte șterși de data aceasta, parcă resemnați în fața inevitabilității înfrângerii. Noua Zeelandă a câștigat cu 40 – 14 și a acumulat 19 puncte în clasament.

Acest rezultat însemna că în ultimul lor meci disputat la Durban în fața Argentinei, sud-africanii aveau nevoie de victorie cu bonus ofensiv, la cel puțin 40 de puncte diferență.

Springboks au început bine și în minutul 38 conduceau cu 17 – 0. Dar Pumas au avut o tresărire de orgoliu, motivată și de dorința de a obține cel puțin bonusul defensiv pentru a pasa ultimul loc australienilor. După acel moment ambele echipe au mai marcat fiecare câte trei eseuri și 21 de puncte. Scorul final, 38 – 21, nu a fost suficient nici pentru sud-africani să treacă pe primul loc și nici pentru argentinieni să urce de pe ultimul.

Clasamentul final al Rugby Championship, ediția 2022:

  1. Noua Zeelandă 19 puncte
  2. Africa de Sud 18 puncte
  3. Australia 10 puncte
  4. Argentina 9 puncte