Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby campionatul Angliei: Saracens victorie dramatică împotriva lui Gloucester, Bristol pe primul loc după trei runde

saracens_41_gloucester_39.jpg

Saracens 41 Gloucester 39
Billy Vunipola primește balonul de la Ivan Van Zyl (9) și se lansează într-o cavalcadă spre linia de apărare a lui Gloucester
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Saracens au învins pe Gloucester cu 41 – 39 în runda a treia a campionatului de rugby al Angliei, printr-un eseu transformat cu ultima acțiune a meciului. Pe primul loc se află Bristol Bears.

Meci cu o evoluție incredibilă a scorului pe stadionul StoneX din nordul Londrei, unde Saracens au revenit pentru a câștiga meciul cu ultima acțiune a meciului, un eseu transformat cu timpul încheiat.

Vicecampionii Angliei au început mai bine și și-au valorificat superioritatea pe liniile dinapoi, marcând două eseuri și conducând cu 20 – 10 cu un minut înainte de pauză. În acel moment s-a produs o întoarcere aproape miraculoasă a jocului: Gloucester, insistând pe păstrarea balonului pe înaintare, au marcat patru eseuri și 26 de puncte fără replică, conducând cu 36 – 20 în minutul 54.

A urmat o a doua întorsătură a meciului: așa cum Gloucester exploataseră maul-ul de margine ca punct de plecare al eseurilor marcate de ei, și Saracens au marcat trei eseuri după margini la cinci metri. Ultimul dintre ele cu ceasul în roșu, egalând scorul: 39 – 39.

Owen Farrell
Owen Farrell se pregătește să transforme ultimul eseu al Saracens la scorul de 39 - 39, cu timpul de joc încheiat
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Mijlocașul la deschidere și căpitanul echipei, Owen Farrell, și-a așezat balonul la intersecția liniilor de 22 de metri și de cinci metri de tușă și într-o liniște mormântală, după o concentrare de aproape un minut, a șutat balonul care s-a înălțat și a trecut printre bare, moment în care spectatorii au izbucnit în urale, iar colegii de echipă s-au repezit și l-au sufocat cu felicitările lor, în chiar ziua în care Farrell a împlinit 31 de ani. Scor final Saracens 41 Gloucester 39.

El a debutat la Saracens acum 14 ani, marcând peste 2000 de puncte în 210 meciuri, dar și 1114 puncte în 103 meciuri pentru Anglia și Leii Britanici și Irlandezi, cel mai prolific marcator din rugby-ul internațional în activitate și al treilea din toate timpurile.      

O evoluție oarecum asemănătoare a scorului a avut loc și în derby-ul centrului Angliei, Northampton Saints – Leicester Tigers. Gazdele conduceau 21 – 10 în minutul 45, moment în care oaspeții, campionii en titre ai Angliei, au preluat total inițiativa și au marcat cinci eseuri fără replică. Scor final Nortahmpton 21 Leicester 41.

În celelalte meciuri s-au înregistrat scorurile: Bristol Bears 40 London Irish 36, Worcester Warriors 39 Newcastle 5, Bath 31 Wasps 39. Duminică are loc ultimul meci al rundei a treia: Exeter Chiefs – Harlequins.

Pe primul loc în clasament se află Bristol cu 14 puncte, urmați de Leicester cu 11, Sale și Saracens cu câte 10.