Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România, medalie de aur în proba de canotaj 8+1 feminin, la Campionatele Mondiale din Cehia

canotaj_romania.jpg

Echipajul de 8+1 feminin a câștigat medalia de Aur și luna trecută, la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen!
Sursa imaginii: 
Facebook/Federația Română de Canotaj

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, Cehia, în ultima probă desfăşurată duminică.

„Felicitări echipajului compus din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria-Ștefania Petereanu”, a transmis Federația Română de Canotaj.

A fost ultima cursă din competiția desfășurată în Cehia, iar româncele au dominat-o de la început până la sfârșit. Pe locurile următoare au venit, la mare distanță, Olanda și Canada. 

Echipajul de 8+1 feminin a câștigat medalia de aur și luna trecută, la Campionatele Europene de Canotaj de la München. 

Echipajele românești au câștigat patru medalii de aur la Mondialele din Cehia.  Vineri, Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială la simplu vâsle feminin, categorie uşoară. Sâmbătă, pe primul loc a ieșit echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan. Duminică s-au câștigat două medalii, la dublu vâsle feminin, prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, şi opt plus unu feminin.

Delegaţia României a mers la Racice a cu 11 ambarcaţiuni. Nouă s-au calificat în finalele pentru medalii. Bilanţul final a fost de patru medalii de aur, trei locuri patru şi două locuri şase.