Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby campionatul Angliei: Saracens își iau revanșa împotriva campionilor, Leicester, victorie clară 51 – 18

saracens_leicester.jpg

Saracens 51 Leicester 18
Jackson Wray atacă cu balonul la cinci metri de linia de but. Saracens au marcat șapte eseuri în partida cu Leicester Tigers
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Saracens și-au luat revanșa pentru înfrângerea din finala campionatului în fața lui Leicester Tigers, câștigând clar, 51 – 18. Saracens au trecut în fruntea clasamentului după patru runde cu punctaj maxim.

Saracens au făcut o demonstrație de clasă în fața campionilor en titre marcând un număr record de puncte acestora, dintre care șapte eseuri și demonstrând că au revenit la cel mai înalt nivel care le-a permis să domine rugby-ul englez și european al celui de-al doilea deceniu al secolului XXI.

Leicester Tigers, care au câștigat în iunie finala campionatului Angliei în fața lui Saracens cu 15 – 12 printr-un drop-goal marcat cu 30 de secunde înainte de final, au început meciul în stilul lor caracteristic, printr-un joc solid pe înaintare, însă complet lipsit de imaginație.

Apărându-se calm și precis, Saracens au opus un joc la mână din toate pozițiile cu inter-joc între înaintași și liniile dinapoi, materializat în patru eseuri înainte de pauză: 27 – 13, deși scorul putea lua proporții și mai mari.

După pauză campionii au intrat deciși în teren și după o perioadă de dominare intensă au marcat al doilea eseu al lor, reducând scorul la 27 – 18. Aveau însă să fie ultimele lor puncte marcate, pentru că Saracens au revenit în atac și au mai marcat trei eseuri, unul mai spectaculos decât altul. Scor final Saracens 51 Leicester Tigers 18.

În celelalte partide Sale Sharks 28 Exeter Chiefs 20, London Irish 47 Bath 38, Newcastle Falcons 30 Bristol Bears 15. Meciul Gloucester – Worcester Warriors a fost amânat, oaspeții fiind suspendați din campionat din cauza intrării în administrație, clubul devenind insolvabil.

Meciul Harlequins – Northampton Saints se dispută duminică.

În clasament după patru runde conduc Saracens cu 15 puncte (3 meciuri disputate), urmați de Sale cu 14 (3), Exeter tot cu 14 (4), ca și Bristol 14 (4).