Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby campionatul Angliei: Saracens și Sale Sharks se detașează în fruntea clasamentului

elliott_daly_.jpg

Saracens 37 Bath 31
Saracens atacă pe liniile dinapoi, balonul se află la centrul Elliott Daly
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Saracens au învins cu 37 – 31 pe Bath, în timp ce Sale Sharks au trecut de London Irish cu 37 – 14 în runda a șaptea a campionatului de rugby al Angliei, Gallagher Premiership. Cele două echipe sunt pe primele două locuri cu cinci victorii din cinci meciuri jucate.

Liderii clasamentului, Saracens, cu punctaj 100% din patru meciuri disputate, contra Bath, lanterna roșie cu cinci înfrângeri din cinci jocuri în actuala ediție a Gallagher Premership, pe terenul primilor din nordul Londrei: o simplă formalitate, nu-i așa? Fals, Saracens au câștigat cu punct bonus, dar au scăpat ca prin urechile acului de o înfrângere care ar fi fost poate mai justă față de aspectul jocului.

Saracens au început cu dezinvoltură și au marcat un eseu chiar în minutul 2 prin fundașul Alex Goode care, cu eleganța bine-cunoscută, a făcut o fentă de pasă, care a pus pe picior greșit întreaga apărare adversă și a culcat balonul după o cursă de 30 de metri.

Bath a preluat conducerea pentru scurt timp cu 10 – 7, dar trei lovituri de pedeapsă ale mijlocașului la deschidere și căpitanului Owen Farrell au adus rezultatul la pauză la Saracens 16 Bath 10.

După pauză ambele echipe au marcat câte un eseu transformat, iar la scorul de 23 – 17, pilierul lui Bath, D’Arcy Rae, a primit un cartonaș galben pentru un placaj care a atins capul adversarului. În cele 10 minute de superioritate numerică, Saracens au marcat două eseuri transformate și conduceau cu 37 – 17 în minutul 60.

Conturile păreau încheiate, dar Bath a revenit în atac, marcând două eseuri transformate (cu unul anulat pe motiv de pasă înainte între cele două) și aducând scorul la 37 – 31 cu șapte minute înainte de final.

Theo Dan
Theo Dan (în dreapta, de origine română) a jucat doar două minute, primul său meci de campionat pe teren propriu cu Saracens
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Oaspeții au forțat victoria, dar gazdele s-au apărat, pe alocuri cu disperare, reușind să păstreze rezultatul: Saracens 37 Bath 31. De remarcat că în minutul 79 a intrat în teren la Saracens talonerul Theo Dan (un tânăr de 21 de ani, ai cărui părinți au emigrat din România, vorbitor fluent al limbii române), care cu cele două placaje ale sale a contribuit la victoria echipei sale. A fost primul meci al lui Theo într-un meci de campionat pe teren propriu.

Sale Sharks au obținut și ei a cincea victorie consecutivă din cinci meciuri jucate, învingând pe London Irish cu 37 – 14. Celelalte două meciuri disputate în runda a șaptea au fost extrem de echilibrate: Gloucester 31 Bristol Bears 28 și Northampton Saints 32 Newcastle Falcons 31. Duminică se joacă partida Harlequins – Leicester Tigers.

În clasament Saracens au 25 de puncte (din 25 posibile), fiind urmați de Sale cu 24. Pe locul 3 se află Northampton Saints, urmați de Gloucester și Bristol cu câte 16.

În Super Cupa Europei, grupa Est, Lupii Români au pierdut la Batumi (Georgia) cu 3 – 23, în timp ce în grupa Vest Iberians (Spania) au învins cu 17 – 12 pe Lusitanos la Lisabona. În grupa Est se joacă duminică meciul HEAT Tel Aviv – Black Lion (Georgia), iar în grupa Vest partida Bruxelles Devils – Delta (Țările de Jos) se joacă sâmbătă seara.

La Cupa Mondială 2021 Femei care se dispută în Noua Zeelandă, în grupa C derby-ul Anglia – Franța s-a încheiat cu scorul de 13 – 7, a 27-a victorie consecutivă în meciuri test a englezoaicelor, în grupa B Statele Unite au învins Japonia cu 30 – 17, iar în grupa A Australia a învins Scoția cu 16 – 14. Duminică au loc meciurile: Italia – Canada (Grupa B), Țara Galilor – Noua Zeelandă (grupa A) și Africa de Sud – Fiji (Grupa C).