Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Simona Halep, suspendată temporar după un test pozitiv la US Open

halep.jpg

Sursa imaginii: 
Australian Open Facebook

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate în Tenis pentru un test pozitiv făcut la US Open din acest an. Fostul număr 1 mondial anunțase anterior că își încheie sezonul.

Simona Halep a anunțat, joi, că începe cel mai greu meci din viața sa, acela de a demonstra adevărul.

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost anunțată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce a fost cel mai mare șoc din viața mea. De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut prin minte nici măcar o dată, deoarece este total împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată”, spune Simona Halep.

 

 

Halep mai spune că va lupta „până la capăt” pentru a dovedi că nu a luat niciodată cu bună știință vreo substanță interzisă și are încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

„Nu este vorba de titluri sau de bani. Este vorba de onoare și de povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu jocul de tenis în ultimii 25 de ani”, mai spune Simona Halep.

Agenția Internațională de Integritate în Tenis a suspendat-o provizoriu pe româncă până la rezultatul celui de-al doilea test.