Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby campionatul Angliei: Saracens câștigă derby-ul cu Sale și se distanțează la 10 puncte în frunte

saracens_sale.jpg

Saracens 33 Sale 22
Theo Dan (cu tricou negru fără număr în centrul imaginii) primește balonul la un nou atac al Saracens
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Saracens și-au consolidat poziția în fruntea clasamentului Gallagher Premiership, campionatul de rugby al Angliei, învingând pe Sale Sharks clasați pe locul al doilea, cu 33 – 22. Londonezii au acum un avans de 10 puncte.

Meciul de duminică a prilejuit un record de partide jucate pentru Saracens de fundașul/mijlocașul la deschidere Alex Goode (34 de ani): 339 în 16 ani pentru singurul club pentru care a evoluat ca senior, cu cinci campionate ale Angliei și trei Cupe ale Campionilor Europeni, cu alte trei finale în Anglia și una în Europa pierdute cu Saracens.

Goode a fost aplaudat la scenă deschisă de un întreg stadion, în prezența unor foști mari jucători ai Saracens, sud-africanul Francois Pienaar, australianul Michael Lynagh, francezul Philippe Sella, dar și a unor mari jucători din ziua de azi, Jamie George și Owen Farrell, accidentați, ca și de Chris Chesney, care cu 338 de meciuri deținea recordul până acum.

A fost o zi perfectă pentru Goode (declarat în final omul meciului), care a început pe post de fundaș, dar a trecut mijlocaș la deschidere după accidentarea titularului, Manu Vunipola, înscriind 12 puncte (un eseu, două transformări și o penalitate), contribuind decisiv la marcarea alor două eseuri și la victoria în final cu bonus ofensiv, 33 – 22, în fața unei echipe – Sale Sharks – uneori dominantă pe înaintare, dar fără pic de imaginație cu balonul în mână.

Alex Goode
Alex Goode a marcat 12 puncte și a fost declarat omului meciului împotriva lui Sale, în ziua în care evolua pentru a 339-a oară sub culorile Saracens
Sursa imaginii: 
Petru Clej

În celelalte meciuri ale rundei a opta Harlequins au învins pe London Irish cu 26 – 24 cu ultima acțiune a meciului, eseu după un maul de margine, dar rezultatul a fost grav viciat de arbitru care la faza precedentă nu a fluierat un placaj în aer asupra unui jucători de la oaspeți, care conducea în acel moment cu 24 – 21.

În celelalte două partide s-a înregistrat scoruri clare: Gloucester au învins pe Exeter Chiefs cu 38 – 22, iar Northampton Saints au trecut de Bristol Bears cu 45 – 31.

În clasament Saracens au 34 de puncte (șapte victorii din șapte meciuri, șase cu bonus ofensiv), urmați de Sale 24, Harlequins 22 (ambele echipe cu șapte meciuri) și Gloucester cu 20 (cinci meciuri jucate).

De notat că în Gallagher Premiership au rămas 11 echipe, după excluderea lui Worcester Warriors și Wasps, cluburi intrate în stare de faliment.

În Cupa Mondiale la femei, disputată în Noua Zeelandă, s-au desfășurat sferturile de finală încheiate cu scorurile: Franța 39 Italia 3, Noua Zeelandă 55 Țara Galilor 3, Anglia 41 Australia 5 și Canada 32 Statele Unite 11.

Semifinalele se joacă sâmbătă 5 noiembrie: Noua Zeelandă – Franța și Anglia – Canada.