Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby campionatul Angliei: Saracens, 25 – 10 cu Bristol Bears, a opta victorie consecutivă

bristol_saracens.png

Bristol 10 Saracens 25
Saracens au dominat meciul cu Bristol disputat pe o ploaie persistentă
Sursa imaginii: 
Saracens

Saracens își continuă parcursul victorios în campionatul de rugby al Angliei, Gallagher Premiership, trecând de Bristol Bears, 25 – 10 în deplasare. Nord-londonezii au 10 puncte avans față de a doua clasată, Sale Sharks.

La Bristol ploaia persistentă a influențat meciul, care, mai ales în prima parte s-a rezumat la un duel de șuturi tactice dintr-o parte în alta a terenului, întrerupt doar de o acțiune strălucită a fundașului Saracens, Max Malins. Acesta, a prins un balon șutat de Bristol la circa 30 de metri de linia sa de țintă și, observând că apărarea adversă era avansată, a șutat peste, a urmărit balonul pe care l-a “înțepat” apoi din nou cu piciorul, apoi l-a cules și folosindu-se de terenul umed a glisat până în terenul de țintă, marcând al optulea său eseu din această ediție de campionat, care-l plasează în fruntea ierarhiei marcatorilor de eseuri, după ce în campionatul trecut se clasase pe primul loc cu 16 eseuri în 24 de meciuri.

Mijlocașul la deschidere Alex Goode a transformat eseul și apoi a transformat șase lovituri de pedeapsă obținute de înaintarea Saracens, net superioară, la grămezi ordonate, maul-uri de margine sau ruck-uri. Bristol au trebuit să se mulțumească cu două eseuri de consolare după maul-uri de margine. Scor final Bristol Bears 10 Saracens 25. De remarcat evoluția excelentă, din nou, a talonerului de origine română Theo Dan, care a fost din nou titular la Saracens. 

Sale Sharks au reușit să păstreze locul al doilea după o victorie pe teren propriu, 27 – 17, în fața lui Gloucester, care a dominat teritorial și posesia balonului, dar nu a reușit să convertească în eseu decât trei dintre ocaziile avute în 22-ul advers.

Meciul Northampton Saints – Exeter Chiefs a fost și el influențat de ploaie și a dat prilejul unui duel tactic cu numeroase șuturi din care gazdele au ieșit învingătoare: 26 – 19.    

În sfârșit, Bath a învins în deplasare pe Newcastle Falcons cu 17 – 10, dovedind o revenire în formă după ediția trecută a campionatului când a terminat pe ultimul loc.

Harlequins, Leicester Tigers și London Irish nu au jucat, din cauza faptului că Worcester Warriors și Wasps, intrate în faliment, au fost excluse din campionat care a rămas cu 11 echipe în loc de 13. La sfârșitul turului rundele din retur vor fi reprogramate, astfel încât fiecare să aibă cinci meciuri și o echipă care stă.

În clasament Saracens au 34 de puncte (8 meciuri), urmați de Sale Sharks 24 (8), Harlequins (7) și Northampton (8) cu câte 22.