Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Italia învinge Australia pentru prima oară în istorie, Franța învinge Africa de Sud

italia_australia.jpg

Italia 28 Australia 27
Italia a obținut o victorie istorică în fața Australiei
Sursa imaginii: 
Facebook Federația Italiană de Rugby

Italia a învins Australia cu 28 – 27, prima victorie a Azzurilor împotriva Wallabies în 19 meciuri test disputate între cele două echipe. Franța a învins campionii mondiali Africa de Sud, 30 – 26, a 12-a victorie consecutivă.

Rezultat istoric pe stadionul Artemio Franchi din Florența unde Italia a condus din start până la final și a obținut o victorie pe deplin meritată, deși Australia a era cât pe ce să câștige meciul dacă transformarea ultimului eseu cu timpul de joc încheiat nu lovea bara.

Azzurii au dovedit progrese remarcabile, față de astă vară când au pierdut pentru prima oară în fața Georgiei, mai ales pe liniile dinapoi, unde “magicianul” fundaș Ange Capuozzo, a marcat două eseuri spectaculoase. Australienii pierd al doilea meci consecutiv la un punct diferență, după înfrângerea de săptămâna trecută împotriva Franței, după ce cu două săptămâni în urmă învinsese tot la un punct diferență Scoția.

Franța a învins Africa de Sud cu 30 - 26 pe Stade Velodrome la Marsilia în fața a 65.000 de spectatori în delir, după un meci de un dramatism rar întâlnit. Ambele echipe au avut câte un jucător eliminat și, ca și săptămâna trecută în meciul cu Australia, conduși în final, francezii au dovedit că au devenit o echipă pragmatică și nemiloasă în specularea oricărei greșeli a adversarilor.

Franța 30 Africa de Sud 26
Franța a învins Africa de Sud pentru prima oară din 2009
Sursa imaginii: 
Facebook France Rugby

Franța a învins Africa de Sud pentru prima oară după 2009 și în ultimele 12 luni a câștigat 12 meciuri teste consecutive, între care cinci în Marele Șlem în Turneul celor Șase Națiuni și victorii cu cei trei “mari” din Emisfera Sudică – Noua Zeelandă, Africa de Sud și Australia, anunțându-se favoriți în Cupa Mondială de anul viitor ce o vor disputa pe teren propriu.     

Lidera clasamentului World Rugby, Irlanda, a învins Fiji cu 35 – 17 la Dublin, în timp ce Anglia a câștigat la un scor neașteptat de categoric, 52 – 13, cu Japonia pe stadionul Twickenham din Londra, în timp ce Țara Galilor a trecut de Argentina cu 20 – 13 pe Principality Stadium la Cardiff după un meci de angajament maxim, dar nu prea spectaculos.

Samoa a învins Georgia la Tbilisi cu 20 – 19, printr-un eseu marcat cu patru minute înainte de final, anunțându-se un adversar redutabil pentru România săptămâna viitoare. În meci disputat pe Stadionul Arcul de Triumf la București Tonga a învins Chile cu 38 – 10, Spania a învins Namibia la Madrid cu 34 – 15, iar Canada a învins Țările de Jos la Amsterdam cu 37 – 25.

În Turneul Final de Calificare la Cupa Mondială Portugalia a învins Kenya cu 85 – 0, în timp ce Statele Unite au trecut de Hong Kong 49 – 7. Sâmbătă, câștigătoarea meciului Portugalia – Statele Unite va deveni a 20-a și ultima echipă calificată la Cupa Mondială.

Duminică au loc două meciuri test: România – Uruguay pe Stadionul Arcul de Triumf și Scoția – Noua Zeelandă pe stadionul Murrayfield din Edinburgh.