Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România cade pe locul 20 în clasamentul World Rugby – cel mai jos din istorie – după înfrângerea, 16 – 21, cu Uruguay la București

romania_uruguay.jpg

România 16 Uruguay 21
România a căzut pe locul 20 după înfrângerea în fața Uruguay
Sursa imaginii: 
Facebook Rugby România

Echipa de rugby a României a pierdut meciul cu Uruguay, disputat pe Stadionul Arcul de Triumf cu 16 – 21. În urma acestui rezultat Stejarii au căzut pe locul 20 în clasamentul World Rugby, cel ai jos din istorie.

România a condus tot meciul, până în final, când eseul marcat de aripa Baltazar Amaya și transformat de experimentatul mijlocaș la deschidere Felipe Berchesi au întors rezultatul în favoarea Los Teros.

Stejarii au marcat un eseu prin numărul 8 Cristi Chirică, transformat de mijlocașul la deschidere Vlăduț Popa, care a adăugat și trei penalități. Pentru Los Teros a mai marcat un eseu excelentul Amaya, iar Berchesi a transformat trei lovituri de pedeapsă. Scor final România 16 Uruguay 21, a doua înfrângere consecutivă pe teren propriu a Stejarilor în fața Los Teros , după 20 – 27 în 2018.

După acest rezultat România cade pe locul 20, cel mai jos ocupat din 2003 de când se alcătuiește clasamentul World Rugby. Sâmbătă 19 noiembrie Stejarii dispută ultimul meci al anului, cu Samoa, pe Stadionul Arcul de Triumf.

Tot duminică Noua Zeelandă a învins Scoția cu 31 – 23 pe Stadionul Murrayfield din Edinburgh, după ce gazdele conducea cu 23 – 14 în minutul 63.

La Campionatul European U20 România a ocupat locul 5, după victoria cu 34 – 9 în fața Poloniei. În primul meci Stejăreii pierduseră cu 6 – 18 în fața Belgiei, după care au învins Cehia cu 33 – 10.