Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Qatar: Douăsprezece goluri marcate în trei partide în cea de a doua zi a C.M. 2022

anglia_fotbal.jpg

Tânărul Saka (Nr 17) a marcat două goluri pentru Anglia în meciul cu Iran, scor final 6-2, stadionul Khalifa, Doha, Qatar, 21 noiembrie 2022
Sursa imaginii: 
Paul ELLIS AFP via rfi.fr

Mondialul de fotbal și-a intrat în drepturi, atât din punct de vedere al spectacolului, cât și al încleștării.

Anglia a bătut la scor de tenis Iranul 6-2 vrând parcă să confirme zvonul că ea a inventat fotbalul. E chiar îndreptățită să se considere superioară mai ales după cum a jucat în prima repriză când a înscris de 3 ori în 20 minute.

Trupa lui Southgate   a desenat pe teren trasee perfecte și a pus în aplicare la perfecțiune celebrul îndemn specific școlii de fotbal britanice ,“kick and go”, lovește și du-te. Și Bellingham, Saka, Sterling,  Rashford și Grealish, cu Harry Kane în postură de pasator, au găurit poarta goalkeperului de rezervă al Iranului după ce titularul Beiranvand a ieșit accidentat la o fază la care s-a lovit de propriul coechipier.

Anglia a strălucit pur și simplu și confirmă părerea specialiștilor, aceea că poate câștiga titlul suprem după o pauză de 56 de ani.

Firesc, selecționerul Gareth Southgate a fost mulțumit de succesul la scor obținut de elevii săi însă, a declarat pentru BBC că deși ar putea să fie mai entuziast, preferă să se abțină, pentru a-și ține jucătorii în priză.

Dacă în prima partidă am văzut 8 goluri, în cea de a doua, Senegal- Țările de jos, ocaziile au fost mult mai puține și meciul se îndrepta spre un rezultat de egalitate. Ceea ce ar fi fost normal după cum au stat lucrurile pe teren.

O luptă surdă la mijlocul terenului cu Olanda care a încercat să țină mai mult de minge, deși era dominată la capitolul fizic de africani. Trupa lui Aliou Cissé a încercat să lovească pe contraatac sau prin șuturi de la distanță , fără success, și până la urmă magistralul selecționer batav Van Gaal a găsit soluția magică pentru a îngenunchea apărarea Senegalului.

Spre final, Gakpo, atacantul dreapta, a marcat cu capul după o greșeală a portarului Mendy care a ieșit greșit la centrarea perfectă a lui Frenkie De Jong.  

Gafa portarului senegalez a amintit de greșeala lui Florin Prunea de la sfertul mondial cu Suedia, de la Mondialul American din 1994, când Kennet Andersson a făcut 2-2 la ultima fază și a trimis meciul la penalty-uri.

Klassen a stabilit scorul final în minutul 90+9. A profitat de o nouă gafă a portarului lui Chelsea lui Mendy, care a respins în față un șut modest, direct la mijlocașul olandez.

3 puncte în contul Țărilor de jos care împart la egalitate perfectă cu Ecuadorul , primul loc în grupa A.

În sfârșit, ultima partidă a zilei cea dintre SUA și Țara Galilor se anunța cea mai echilibrată.  Și așa a și fost.

Americanii au condus la pauză după reușita lui Timothy Weah, atacantul în vârstă de 22 de ani , nimeni altul decât fiul lui George Weah, fost mare internațional liberian, actualul președinte al Liberiei. Galezii au egalat după un penalty obținut de Gareth Bale și transformat impecabil tot de starul galez.

SUA - Țara Galilor s-a terminat 1-1 și cele două echipe se vor lupta pentru locul 2 în grupa în care Anglia pare desprins[ ]n câștigătoare.

 

Azi, la Mondialul qatarez...

... intră în scenă 2 supervedete Messi și Mbape.

Argentina, una dintre favorite întâlnește  Arabia Saudită, la ora 12:00, în primul meci al zilei una care se va încheie cu Franța - Australia, de la ora României 21:00. Danemarca - Tunisia, și Mexic - Polonia, sunt celelalte 2 meciuri de azi.

Les Bleus au mulți jucători lipsă, în afara accidentaților, Pogba, Kante, Nkunku, Benzema care ratează acest turneu final, Deschamps nu poate conta nici pe Varanne, nerefăcut.

11 posibil arată în felul următor : Lloris - Pavard,  Konaté, Upamecano,  Hernandez - Tchouaméni, Rabiot - Dembélé, Griezmann, Mbappé - Giroud.

Pe parcursul zilei vă voi ține la curent cu tot ceea ce se întămplă în cea de a treia zi a Mondialului.