Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A fost lansat site-ul biografic al lui Ivan Patzaichin, legendarul campion român la caiac canoe

patzaichin_1.jpg

Ivan Patzaichin
Sursa imaginii: 
RFI

Un site biografic al lui Ivan Patzaichin a fost lansat sâmbătă, atunci când legendarul campion la caiac canoe ar fi împlinit 72 de ani. Patzaichin, cel care la Munchen, în 1972, a devenit ”campionul cu pagaia ruptă”, a murit pe 5 septembrie 2021.

Site-ul lansat pe 26 noiembrie conține fotografii și clipuri video memorabile cu Patzaichin, care după retragere a devenit cel mai cunoscut activist pentru promovarea și susținerea Deltei Dunării.

Ivanpatzaichin.ro prezintă și palmaresul campionului, unul dintre cei mai titrați sportivi ai lumii.

În cei peste 17 ani dedicați sportului de performanță a participat la 5 ediții ale Jocurilor Olimpice (Mexic – 1968, Munchen – 1972, Montréal – 1972, Moscova – 1980, Los Angeles – 1984) și este deținătorul a 4 medalii de aur și 3 de argint. A luat parte la 11 campionate mondiale, câștigând 22 de medalii, dintre care 8 de aur, 4 de argint și 10 de bronz. Participarea la singura ediție a Campionatelor Europene (1969 – Moscova) i-a adăugat în palmares încă o medalie de aur. De asemenea, deține peste 40 de titluri de Campion național, balcanic și al regatelor internaționale, conform site-ului.