Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CM de fotbal: Țările de Jos și Senegal merg mai departe

qatar.png

Sursa imaginii: 
via rfi.fr

După Franța, Brazilia și Portugalia, au obținut azi biletele pentru optimile turneului final din Qatar, Țările de Jos și Senegal.

Trupa lui Van Gall nu a avut nicio problemă în fața țării gazdă pe care a învins-o cu 2-0, goluri Gapko și De Jong. Țările de jos își respectă statutul de favorită, câștigă grupa A cu 7 puncte acumulate, în timp ce selecționata Qatarului părăsește competiția unde a făcut doar figurație pierzând toate cele 3 meciuri din grupă.

În celălalt meci, suspansul a fost la cote maxime pentru că Senegal avea neapărat nevoie de o victorie pentru a se califica și lucrurile stăteau bine la pauză pentru selecționata lui Aliou Cisse care conducea cu 1-0. Extrema dreaptă a lui Watford, Ismaila Sarr, a executat, cu tupeu, fără să se uite la minge un penalty obținut cu 5 minute înaintea sfârșitului primei reprize.

La reluare, sud americanii au revenit după reușita lui Caicedo 1-1 și la acest scor Ecuador era echipa care mergea mai departe. Bucuria trupei lui Gustavo Alvaro nu a durat decât 2 minute. Fundașul lui Chelsea Koulibaly a schimbat din nou tabela. Până la sfârșit, nici una dintre cele 2 echipe nu a mai marcat, astfel că Senegal obține victoria care o duce în optimi.

Țările de jos și Senegal își vor afla adversarele din faza superioară a competiției după cele două meciuri din grupa B care încep la ora 21.00: derbiul Marii Britanii, Anglia-Țara Galilor și șocul Iran- SUA o partidă cu o încărcătură deosebită, nu doar de natură sportivă.