Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sala Polivalentă din București va fi modernizată cu bani din PNRR/ investiția depășește 12 milioane de euro

840_sala_polivalenta_-_bucuresti.jpg

Sursa imaginii: 
Salapolivalenta.ro

Proiectul are ca obiectiv renovarea energetică a Sălii Polivalente din București, iar valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 12.091.607 euro. Sala Polivalentă are o capacicate de 5300 de locuri.

Sala Polivalentă din București va fi modernizată cu 12 milioane de euro din PNRR, după ce miercuri a fost aprobată cererea depusă de Ministerul Sportului și Complexul Sportiv Național Sala Polivalentă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sportului, proiectul are ca obiectiv renovarea energetică a Sălii Polivalente din București, iar valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 12.091.607 euro.

Intervențiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de cel puțin 50% și la o reducere a consumului de energie primară și a emisiilor de CO2 de peste 60%.

„Necesitatea investiției are la bază faptul că Sala Polivalentă, proiectată special ca sală de sport pentru competiții (cu tribune pentru spectatori), a fost ridicată în 1974. Se utilizează în prezent atât pentru evenimente sportive, cât și pentru evenimente culturale, având capacitatea nominală de peste 5000 de locuri în tribune”, arată ministerul.

Conform acestuia, unele structuri ale sălii, realizate într-o manieră corectă în epoca în care a fost construită, sunt subdimensionate în raport cu standardele și necesitățile actuale, fapt care generează costuri foarte mari și ineficiență în exploatare.

Investiția va cuprinde, printre altele, reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie, lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare și a instalațiilor de iluminat.

De asemenea, se vor executa lucrări pentru echiparea cu 10 stații de încărcare pentru mașini electrice, precum și lucrări conexe pentru respectarea altor cerințe fundamentale privind calitatea în construcții.

Sala Polivalentă din Parcul Tineretului este o sală multifuncțională din municipiul București. Echipele masculine și feminine de handbal, baschet și volei o folosesc ca baza locală pentru antrenamente.  A fost inaugurată pe 10 august 1974, sub  titulatura Palatul Sporturilor și Culturii din București. Capacitatea sălii este de 5.300 de locuri.