Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Campionatul Angliei: Jucătorul de origine română Theo Dan marchează un eseu pentru liderii clasamentului, Saracens

saracens_bristol.jpg

Saracens 20 Bristol Rovers 19
Theo Dan (numărul 2) aruncă în margine pentru Saracens în meciul cu Bristol Bears, în cursul căruia a marcat un eseu
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Saracens au câștigat de o manieră dramatică, 20 – 19 cu Bristol printr-un eseu marcat în ultima acțiune a meciului cu Bristol Bears din campionatul de rugby al Angliei. Talonerul de origine română, Theo Dan, a marcat primul său eseu pentru liderii Gallagher Premiership.

Liderii – Saracens și lanterna roșie a Gallagher Premiership – Bristol Bears, s-au întâlnit pe stadionul StoneX din nordul Londrei în care oaspeții au condus până în final când, cu cronometrul în roșu, Saracens au marcat un eseu în colț prin aripa sud-africană  Francois Hougaard care debuta cu acest prilej în echipa gazdelor, care a smuls o victorie in extremis.

Lipsiți de șapte jucători convocați la lotul echipei Angliei pentru Turneul celor Șase Națiuni care debutează săptămâna viitoare, și privați de alți câțiva titulari de bază, Saracens au fost dominați la toate capitolele de o echipă impulsionată de  excelentul centru internațional fijian Semi Radradra.

Oaspeții au condus la un moment dat cu 14 – 3, dar în minutul 57 la un maul de margine la cinci metri de terenul de țintă al oaspeților, talonerul Theo Dan a marcat eseul care avea să relanseze Saracens în meci. În vârstă de 22 de ani, Theo este fiul unor părinți imigrați în Marea Britanie din România. Acesta este primul său eseu marcat în Gallagher Premiership. Bristol au mai marcat un eseu și conduceau cu 19 – 10 în minutul 70, dar Saracens marcat două eseuri întorcând rezultatul de manieră dramatică, obținând victoria cu 20 – 19.

Sale Sharks, urmăritorii liderilor, au obținut și ei victoria in extremis, 30 – 27 împotriva lui Bath și tot printr-un eseu cu ceasul în roșu. În celelalte meciuri Exeter Chiefs au învins pe Gloucester cu 24 – 17, în timp ce campionii en-titre, Leicester Tigers au pierdut pe teren propriu în fața lui Northampton Saints, 18 – 19, iar London Irish au învins Harlequins cu 42 - 24.

În clasament conduc în continuare Saracens cu 56 de puncte, urmați de Sale cu 48 și Exeter cu 34.