Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stejarii debutează victorios în Rugby Europe Championship: 67 – 27 cu Polonia

romania_polonia.jpg

România 67 Polonia 27
Stejarii au debutat victorios în ediția 2023 în Rugby Europe Championship în fața Poloniei
Sursa imaginii: 
Facebook Rugby România

România a învins Polonia cu 67 – 27 în primul meci din Rugby Europe Championiship (REC). Este primul an în care în REC joacă opt echipe în loc de șase, iar Polonia a jucat pentru prima oară la acest nivel.

Stejarii (locul 20 în clasamentul World Rugby) au marcat 11 eseuri, arătând un reviriment vizibil față de 2022, cu un joc în permanentă mișcare cu balonul circulând rapid între toți cei 15 jucători. Noul antrenor principal Eugen Apjok și-a pus amprenta pe stilul de joc în care liniile dinapoi au excelat, pe lângă obișnuita soliditate a pachetului de înaintași.

Hinckley Vaovasa – omul meciului – și partenerul său în perechea de centri, Taylor Gontineac, au arătat că România poate juca imaginativ pe liniile dinapoi. Numărul 8 Cristi Chirică și pilierul dreapta Gheorghe Gajion au fost motorul înaintării, iar talonerul româno-american Robert Irimescu (un eseu), pilierul româno-francez Thomas Crețu și tânărul mijlocaș la grămadă Alin Conache (20 de ani) au debutat cu succes.

Această victorie trebuie pusă însă în context: Polonia (locul 30 în clasamentul World Rugby) a debutat în REC și lipsa de experiență a jucătorilor polonezi a fost vizibilă. Totuși, ei au luptat cu curaj, au arătat imaginație în atac și au marcat trei eseuri, speculând uneori inexactități în apărare ale Stejarilor. Scor final: România 67 Polonia 27.

În celălalt meci al grupei B Belgia întâlnește Portugalia, în timp ce în grupa A Georgia joacă cu Germania, iar Spania întâlnește Țările de Jos.

Stejarii joacă meciul următor sâmbătă 11 februarie la Bruxelles împotriva Belgiei (locul 26 în clasamentul World Rugby).