Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Turneul celor Șase Națiuni: Irlanda și Scoția – victorii în deplasare cu bonus ofensiv în prima rundă

turneul_celor_sase_natiuni_runda_1.jpg

Anglia 23 Scoțiua 29, Țara Galilor 10 Irlanda 34
Irlanda și Scoția s-au impus în deplasare în prima rundă a Turneului celor Șase Națiuni
Sursa imaginii: 
Facebook Guinness Six Nations

Irlanda a învins Țara Galilor cu 34 – 10, iar Scoția a învins Anglia cu 29 – 23 în prima rundă a Turneului celor Șase Națiuni, ediția 2023, ambele victorii în deplasare și cu bonus ofensiv. Italia întâlnește Franța la Roma duminică.

Cel mai vechi test de rugby – 151 de ani - dotat cu Cupa Calcutta a oferit un spectacol de excepție pe stadionul Twickenham din Londra și s-a încheiat cu victoria meritată a scoțienilor, care au marcat patru eseuri, față de trei ale englezilor.

Aceasta este prima oară în istorie când Scoția câștigă de trei ori consecutiv împotriva Angliei, victoria fiind urmarea unui joc extrem de imaginativ în atac, cu aripa Duhan Van Der Merwe care a marcat două eseuri, primul după o cursă de 55 de metri în care a trecut de cinci adversari, și a unei apărări extraordinare – 227 de placaje din care doar 20 ratate.

Primul meci al antrenorului principal Steve Borthwick, care l-a înlocuit pe Eddie Jones, destituit la sfârșitul anului trecut, se încheie cu o înfrângere care face ca Scoția să urce pe locul 5 în clasamentul World Rugby, depășind Anglia care cade pe 6.

În celălalt meci al primei runde, lidera clasamentului World Rugby, Irlanda a învins Țara Galilor pe Principality Stadium la Cardiff, după un joc în care irlandezii au dominat categoric în prima parte a meciului, iar după pauză s-au apărat cu calm și au marcat al patrulea eseu care le-a adus punctul bonus ofensiv.

Duminică Italia joacă cu Franța pe Stadio Olimpico la Roma, ultimul meci al primei runde a Turneului celor Șase Națiuni.

În clasament conduc Irlanda și Scoția cu câte cinci puncte, urmate de Anglia cu 1 punct, Italia, Franța și Țara Galilor cu 0 puncte.