Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Turneul celor Șase Națiuni: Victorie istorică a Franței 53 – 10 cu Anglia la Londra

anglia_10_franta_53.jpg

Anglia 10 Franța 53
Franța a administrat Angliei cea mai severă înfrângere pe teren propriu din istorie
Sursa imaginii: 
Six Nations Rugby

Franța a învins Anglia cu 53 – 10 pe stadionul Twickenham din Londra în Turneul celor Șase Națiuni la rugby, cea mai severă înfrângere pe teren propriu din istorie a englezilor. În celălalt meci al rundei a patra Țara Galilor a învins Italia la Roma cu 29 – 17.

Franța a jucat pe Twickenham cel mai bun meci al său din Turneul celor Șase Națiuni de mulți ani, marcând nu mai puțin de șapte eseuri și dominând o echipă a Angliei de nerecunoscut la toate capitolele.

Francezii au marcat șapte eseuri, câte două prin flankerul Charles Ollivon, linia a II-a Thibaud Flament și aripa Damian Penaud și unul prin fundașul Thomas Ramos (omul meciului), care a adăugat și 16 puncte din lovituri de picior așezate. Anglia a marcat un eseu prin fundașul Freddie Steward, transformat de mijlocașul la deschidere Marcus Smith, care a transformat și o penalitate.

Este cea mai severă înfrângere din istorie a Angliei pe teren propriu și a doar a doua ca diferență după 0 – 76 în fața Australiei în 1998 în deplasare.

În primul meci al rundei a patra Țara Galilor a învins Italia cu 29 – 17, cu punct bonus ofensiv și are acum șansa să evite ultimul loc în clasament. În ultimul meci al rundei a patra Scoția întâlnește Irlanda duminică la Edinburgh.

În clasament după patru runde Irlanda (3 meciuri) și Franța au 15 puncte, urmate de Scoția (3 meciuri) și Anglia 10 puncte, Țara Galilor 5 și Italia 1.