Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Turneul celor Șase Națiuni: Irlanda învinge Scoția și este la un pas de victorie și Marele Șlem

mack_hansen_si_james_lowe.jpg

Mack Hansen și James Lowe
Mack Hansen (stânga) și James Lowe au marcat fiecare câte un eseu pentru Irlanda
Sursa imaginii: 
Twitter Irish Rugby

Irlanda a învins Scoția cu 22 - 7 la Edinburgh în runda a patra a Turneului Celor Șase Națiuni la rugby și este în pragul victoriei finale. Irlandezii joacă cu Anglia la Dublin în ultima rundă și în caz de victoria va câștiga turneul cu Mare Șlem.

Echipa care ocupă locul 1 în clasamentul World Rugby și-a confirmat statutul: după un început excelent al scoțienilor când au marcat un eseu prin centrul Huw Jones, transformat de mijlocașul la deschidere Finn Russell, irlandezii au marcat trei eseuri, câte unul prin cele două aripi: Mack Hanesn (omul meciului, de origine australian) și James Lowe (de origine neo-zeelandez) și unul prin numărul 8, Jack Conan, restul punctelor fiind marcate din lovituri de picior așezate de căpitanul echipei, mijlocașul la deschidere Jonny Sexton.

Sâmbătă Franța a învins Anglia la Londra cu 53 – 10, în timp ce Țara Galilor a învins Italia la Roma cu 29 – 17.

Victoria cu 22 – 7, a patra consecutivă în acest turneu, îi plasează pe irlandezi în fruntea clasamentului cu 19 puncte, în fața Franței cu 15, Scoția și Anglia cu câte 10, Țara Galilor 5 și Italia 1.

În ultima rundă au loc sâmbătă 18 martie meciurile Scoția – Italia (14:30 ora României), Franța – Țara Galilor (16:45) și Irlanda - Anglia (19:00).

Irlanda este mare favorită la câștigarea Turneului și a Marelui Șlem (pe care l-a câștigat în Turneul celor Cinci Națiuni în 1948 și în Turneul celor Șase Națiuni în 2009 și 2018).