Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șah : Un tânăr ucrainean aduce României medalia de argint la CE din Serbia

sah.jpg

Kirill Shevchenko deține titlul de mare maestru de șah
Sursa imaginii: 
Federația Română de Șah

Şahistul de origine ucraineană Kirill Shevchenko a adus României medalia de argint la Campionatul European Open de la Vrnjacka Banja (Serbia), după o evoluţie foarte bună în ultimele runde ale competiţiei încheiate luni, a anunțat Federația Română de Șah, citată de Agerpres.

Kirill Shevchenko (21 de ani) deține titlul de mare maestru internațional și și-a părăsit anul trecut țara, fugind din calea războiului. În luna ianuarie a.c. Federația Română de Șah anunța că tânărul ucrainean a ales să reprezinte România în competițiile internaționale.

Shevchenko, recent campion național al României, a terminat pe locul secund în Serbia, la egalitate (8,5 puncte) cu rusul Alexei Sarana (sub egida FIDE), medaliat cu aur, şi cu belgianul Daniel Dardha, medaliat cu bronz. Departajarea s-a făcut prin coeficientul Buchholz.

Luni, în ultima rundă, a 11-a, Shevchenko a remizat cu Sarana, iar Dardha l-a învins pe ucraineanul Anton Korobov, fost lider al clasamentului.

România a participat la Europeanul open cu 20 de şahişti, doar trei reuşind clasarea în top 100, Shevchenko (2), Constantin Lupulescu (66) şi David Gavrilescu (92).