Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Turneul celor Șase Națiuni: Irlanda favorită la Marele Șlem, Franța are o mică șansă de victorie finală

irlanda_franta_six_nations.jpg

Irlanda și Franța în Turneul celor Șase Națiuni
Irlanda este mare favorită la câștigarea Marelui Șlem, în timp ce Franța are doar o mică șansă de victorie în Turneul celor Șase Națiuni
Sursa imaginii: 
Facebook Guinness Six Nations

Irlanda joacă împotriva Angliei la Dublin în ultima rundă a Turneului celor Șase Națiuni la rugby și este favorită la câștigarea Marelui Șlem. Franța întâlnește Țara Galilor, iar Scoția joacă cu Italia. România întâlnește Spania pentru locul 3 în Rugby Europe Championship.

Echipa numărul 1 în clasamentul mondial World Rugby, Irlanda, aste ultra-favorită în meciul împotriva Angliei pe stadionul Aviva, după superba victorie de acum 6 zile, 22 – 7, în fața Scoției la Edinburgh.

Anglia vine după un dezastruos 10 – 53 în fața Franței pe Twickenham la Londra sâmbăta trecută, cea mai severă înfrângere din istorie pe teren propriu și este greu de văzut cum ar putea obține un rezultat pozitiv la Dublin.

Franța (locul 2 în clasamentul World Rugby) întâlnește Țara Galilor pe Stade de France la Paris și poate câștiga turneul numai dacă învinge, iar Irlanda pierde și nici atunci nu este suficient. În orice caz francezii sunt și ei mari favoriți în fața galezilor, care deși au învins Italia la Roma săptămâna trecută și au urcat de pe 10 (cel mai joc loc din istorie) pe 9 în clasamentul World Rugby, sunt într-o criză aproape la fel de mare ca și Anglia.

În sfârșit Scoția întâlnește Italia pe Murrayfield la Edinburgh având ca obiectiv locul trei în turneu, în timp ce Italia speră la o victorie pentru a pasa ultimul loc Țării Galilor în ipoteza unei previzibile înfrângeri a acesteia la Paris.

Duminică este ziua marilor finale în Rugby Europe Championship (REC), eșalonul al doilea continental, la Badajoz în Spania. România întâlnește Spania în finala pentru locul 3, în timp ce Georgia (câștigătoarea ultimelor cinci ediții ale REC) luptă pentru titlu cu Portugalia.

La Amsterdam au loc meciurile dintre Polonia și Belgia (locurile 7 – 8) și între Țările de Jos și Germania (locurile 5 – 6).

Programul meciurilor este următorul:

Turneul celor Șase Națiuni, sâmbătă:

14:30 (ora României): Scoția – Italia; 16:45: Franța Țara Galilor; 19:00 Irlanda – Anglia

REC, duminică

13:30: Belgia – Polonia; 16:00: Țările de Jos – Germania; 18:15: Spania – România; 21:00: Georgia - Portugalia