Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


FRF: UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari

id215248_inquam_photos_george_calin.jpg

Răzvan Burleanu, președintele FRF, participă la o conferinţă de presă organizată cu prilejul prezentării companiei Altex ca nou partener al echipelor naţionale de fotbal, la sediul FRF din București, 2 martie 2023.
Sursa imaginii: 
Inquam Photos / George Călin

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene.

FRF consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată și precizează, într-un comunicat publicat miercuri, că a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, federația română anunță că „UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European”.

„Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul. Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, se mai arată în comunicat.

Federația de Fotbal din Ungaria (MLSZ) a anunțat marți că UEFA a decis că utilizarea hărții Ungariei Mari pe drapele sau bannere nu constituie un element rasist, astfel că suporterii maghiari vor putea utiliza acest simbol la meciuri oficiale, relatează szovetseg.mlsz.hu.