Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby campionatul Angliei: Saracens câștigă derby-ul cu Harlequins și sunt virtual calificați în semifinală pe teren propriu

saracens_harlequins.jpg

Saracens 36 Harlequins 24
Talonerul de origine română Theo Dan se alătură unul maul după aruncarea de la margine în meciul câștigat de echipa sa, Saracens, împotriva Harlequins
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Saracens au învins pe Harlequins cu 36 – 24 în derby-ul londonez al campionatului Angliei la rugby și nu mai pot pierde locul calificativ pentru o semifinală play-off pe teren propriu. Lupta pentru celelalte trei locuri calificative se anunță foarte strânsă.

Disputat pe splendidul stadion Tottenham Hotspur în fața a peste 55.000 de spectatori, derby-ul londonez dintre Saracens și Harlequins a confirmat toate așteptările: nouă eseuri, cinci pentru gazde, patru pentru oaspeți și un joc deschis care a confirmat superioritatea evidentă a Saracens, care și-au consolidat poziția fruntașă în clasament, asigurându-și o semifinală pe teren propriu.

Meciul a fost anunțat ca un duel al celor doi mijlocași la deschidere ai echipei Angliei, Owen Farrell și Marcus Smith. Deși Smith a contribuit la toate cele patru eseuri ale echipei sale, Farrell, care este și căpitanul Saracens, dar și al naționalei Angliei, și-a condus magistral echipa, care a beneficiat de o superioritate vizibilă pe înaintare.

Omul meciului a fost numărul 8 de la Saracens, Billy Vunipola, purtător de balon percutant, care a creat de fiecare dată derută în apărarea Harlequins, permițând liniilor dinapoi să atace lansat. De remarcat și intrarea în final în teren a talonerului de origine română, Theo Dan, care pare un demn urmaș al titularului Saracens și al naționalei Angliei, Jamie George.

Owen Farrell și Marcus Smith
Meciul Saracens - Harlequins a fost anunțat ca un duel între cei doi mijlocași la deschidere, Owen Farrell (stânga) și Marcus Smith
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Harlequins, care au câștigat un singur meci din ultimele opt disputate, sunt pe locul 8 în clasament și șansele lor de calificare în semifinale sunt tot mai reduse.

În schimb, campionii en titre, Leicester Tigers, sunt pe o curbă ascendentă de formă, învingând pe Bristol Bears cu 48 – 26, conduși de căpitanul și talonerul lor, argentinianul Julian Montoya, care a marcat două eseuri.  

În ascensiune continuă se află și London Irish, învingători cu 37 – 22 în fața lui Northampton Saints, pe care i-au înlocuit pe poziția a patra, în timp ce într-un meci fără o miză prea mare, Newcastle Falcons au învins pe Gloucester cu 17 – 12.

În ultimul meci al rundei 21 Bath întâlnesc pe Exeter Chiefs, oaspeții fiind în luptă pentru un loc calificativ.

În clasament conduc Saracens cu 67 de puncte, urmați de Sale cu 56, Leicester Tigers cu 53 și London Irish cu 51.