Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Campionatul Angliei: Saracens locul 1 în sezonul regulat, jucătorul de origine română Theo Dan marchează al patrulea eseu

saracens_london_irish.jpg

Saracens 45 London Irish 21
Mijlocașul la deschidere Owen Farrell inițiază un nou atac în care este intercalat și Theo Dan (al doilea din stânga)
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Saracens au învins pe London Irish cu 45 – 21 în penultima rundă a sezonului regulat și nu mai pot pierde locul 1 în clasamentul final. Talonerul de origine română Theo Dan a marcat al patrulea său eseu în Gallagher Premiership pentru lideri.

Theo Dan a început titular în cel mai puternic XV pe care-l puteau alinia nord-londonezii îb derby-ul cu rivalii lor din vestul Londrei, dar s-a remarcat din nou printr-un joc excelent, atât la jocul pe înaintare, cât și în joc deschis, mai ales cu balonul în mână.

Irish au început jocul mai bine, știind că dacă înving în ultimele două meciuri se clasează pe locul 4 și deci se califică în semifinalele play-off și au preluat conducerea cu 10 – 0, pe fondul unor greșeli în serie ale gazdelor.

Dar Saracens au revenit treptat și după două lovituri de pedeapsă transformate de mijlocașul la deschidere și căpitanul Owen Farrell, cu opt secunde înainte de pauză, gazdele au jucat rapid o margine și după o combinație pe aripa stângă flankerul Ben Earl i-a pasat la interior fundașului Alex Goode care a marcat primul eseu, transformat de Farrell: 13 – 10 la pauză.

În partea a doua, Theo pătruns vijelios cu balonul în terenul lui Irish fiind placat periculos la gât de linia a II-a Rob Simmons, care a primit cartonaș galben. Farrell a trimis balonul în tușă la cinci metri din lovitura de pedeapsă rezultată și din balonul aruncat de la margine de Theo balonul a fost câștigat de înaintașii Saracens și a ajuns în final pe liniile dinapoi, unde aripa Sean Maitland a marcat eseu la colț.

A venit rândul lui Theo să marcheze eseu după un maul de margine la cinci metri, după care excelentul pilier stânga Eroni Mawi a mai marcat două eseuri. Scor final Saracens 45 London Irish 21.

Autor a 20 de puncte din lovituri de picior, Farrell a fost desemnat omul meciului, dar foarte bine a evoluat și Theo Dan, în vârstă de 22 de ani și nu este exclus ca, dacă joacă în continuare așa, ajungă în atenția selecționerului echipei Angliei, Steve Borthwick, chiar dacă nu pentru Cupa Mondială din toamnă.

Sale Sharks și asigurat locul 2 după victoria în deplasare, 25 – 22 cu Gloucester, iar Northampton și-au asigurat locul 4 prin victoria în deplasare, 66 – 5, cu Newcastle Falcons. În celelalte două meciuri ale penultimei runde Exeter Chiefs au învins pe Bristol bears cu 22 – 21, în timp ce Bath au învins în deplasare pe Harlequins cu 45 – 35.

Clasamentul după 23 de runde arată astfel:

1

Saracens

73

 

 

2

Sale Sharks

64

 

 

3

Leicester Tigers

58 (+73)

 

 

4

Northampton Saints

58 (+9)

 

 

5

London Irish

51

 

 

6

Exeter Chiefs

47

 

 

7

Harlequins

47

 

 

8

Bristol Bears

42

 

 

9

Bath Rugby

42

 

 

10

Gloucester Rugby

41

 

 

11

Newcastle Falcons

31

 

 

     

Cum este greu de crezut că Leicester Tigers vor pierde în ultima rundă a sezonului regulat (6 mai) la peste 65 de puncte acasă meciul cu Harlequins, semifinalele play-off programate pe 13 mai vor fi Sale – Leicester și Saracens – Northampton, disputate pe terenurile primelor echipe.