Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Campionatul Angliei: Sale Sharks se califică în finala cu Saracens după victoria cu 21 – 13 în semifinala cu Leicester Tigers

saracens_sale_sharks.jpg

Saracens - Sale Sharks, finala campionatului Angliei
Saracens și Sale Sharks, primele două clasate în sezomul regulat, se vor întâlni în finala campionatului Angliei la rugby
Sursa imaginii: 
Gallagher Premiership

Finala campionatului de rugby al Angliei, Gallagher Premiership se va disputa între Saracens și Sale Sharks, sâmbătă 27 mai pe stadionul Twickenham din Londra. Sale Sharks au învins pe Leicester Tigers cu 21 – 13, după ce Saracens se calificaseră sâmbătă în fața Northampton Saints cu 38 – 15.  

Ca și în prima semifinală, avantajul terenului propriu s-a dovedit decisiv, deși partida dintre Sale și Leicester a fost mult mai echilibrată decât cea dintre Saracens și Northampton.

Oaspeții au început mai bine și au condus cu 6 – 0 prin cele două lovituri de pedeapsă transformate de mijlocașul la deschidere, veteranul (împlinește 40 de ani luna viitoare) Jimmy Gopperth.

Dar gazdele au dominat și cu o linie dinapoi condusă cu măiestrie de mijlocașul la deschidere George Ford (care a câștigat campionatul cu Leicester anul trecut) a reușit să marcheze un eseu la colț prin aripa Tom Roebuck, transformat de Ford care a stabilit scorul la pauză: Sale 7 Leicester 6.

În partea a doua Ford a majorat avantajul gazdelor dintr-o penalitate, 10 – 6, însă oaspeții nu s-au predat și au preluat din nou conducerea prin eseul marcat de aripa Harry Potter (nicio legătură cu personajul din romanele J.K. Rowling...), transformat de Gopperth: 13 – 10 pentru Leicester.

Avea să fie însă ultima revenire a campionilor en-titre pentru că aproape imediat Ford a egalat din penalitate, iar în minutul 62 la un atac în care balonul a fost purtat de pe dreapta pe stânga, aripa Arron Reid a marcat un eseu la colț. Ford a ratat transformarea, dar a mai adăugat peste numai cinci minute o altă penalitate, stabilind scorul final: Sale Sharks 21 Leicester Tigers 13.

Aceasta este doar a doua oară când Sale se califică în finală, după 2006 când au onținut o victorie clară, 45 – 20, în fața lui Leicester, în timp ce Saracens sunt pentru a noua oară în finală după 2010, obținând victorie de cinci ori în cele opt finale disputate.

Finala Gallagher Premiership 2023 se dispută sâmbătă 27 mai cu începere de la ora 15 (17 în România și Republica Moldova) pe stadionul Twickenham (capacitate 82.000) din Londra.