Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Antoine Dupont va avea în curând o statuie la Muzeul Grévin al figurilor de ceară de la Paris

antoine_dupont.jpg

Antoine Dupont
Antoine Dupont este jucătorul de rugby numărul unu al lumii
Sursa imaginii: 
Six Nations Rugby

Mijlocașul la grămadă al lui Stade Toulousain și al echipei Franței, Antoine Dupont, își va inaugura statuia de ceară la Muzeul Grévin pe 24 mai. În aceeași zi, un alt rugby-ist din Toulouse, din altă generație, va avea aceeași onoare: mijlocașul la deschidere Frédéric Michalak.

Statuile vor fi inaugurate în secret, împreună cu cei doi în cauză, miercuri, 24 mai. Publicul îi va putea admira pe Antoine Dupont – jucătorul numărul unu al lumii în 2021 - și Frédéric Michalak a doua zi la legendarul Musée Grévin din Paris (arondismentul 9, stația de metrou Grands Boulevards). Muzeul a confirmat acest lucru pentru France Bleu Occitanie după un reportaj realizat de Le Figaro cu cei doi sportivi în plină măsură.

Cei doi mijlocași de la Toulouse, unul aflat la apogeul carierei sale, celălalt un tânăr pensionar, se vor alătura singurului reprezentant al sportului oval la Grévin, Sébastien Chabal, care are statură de ceară din 2011.

De asemenea, muzeul i-a mai avut cândva pe Adolphe Jauréguy, un basc care a jucat pentru Stade Toulousain în anii 1920, și pe Lucien Mias, căpitanul albaștrilor în anii 1950 și o figură din Mazamet (Tarn), înainte de a-i pune deoparte.

Antoine Dupont și Fred Michalak se vor adăuga la lunga listă de sportivi care au fost transformați în figuri de ceară: fotbalistul Antoine Griezmann este cel mai recent, iar de curând și judoka Clarisse Agbégnénou, de șase ori campioană mondială. Fotbalistul Zinédine Zidane se află deja la al treilea.

În alte stiluri, bucătarul din Aveyron Cyril Lignac și astronautul Thomas Pesquet se numără, de asemenea, printre cele 250 de dubluri de ceară de la Grévin.