Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România, campioană europeană în proba de patru rame feminin, la canotaj

canotaj.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Federația Română de Canotaj

AUR pentru echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș! Sportivele noastre au stabilit și un nou record european cu timpul de 06:22.69.

Tricolorele au fost urmate în clasamentul final de Marea Britanie (6:23.72) şi Olanda (6:27.10) Tot sâmbătă, echipajul de patru vâsle masculin, compus din Mihai Chiruță, Constantin Adam, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache, a ocupat locul 5 în Finala A. În semifinala A/B2 a probei de dublu vâsle masculin, echipajul compus din Florin Arteni şi Ciprian Tudosă a încheiat cursa pe locul 4 şi va concura în Finala B.

Echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Ioana-Mădălina Moroşan, Andrada-Maria Moroşanu, Cristina Drugă şi Patricia Cireş, s-a clasat pe primul loc în Finala B de sâmbătă şi a ocupat astfel poziţia 7 în clasamentul general.România a calificat nouă echipaje în finalele A de la Bled, ultimul care a obţinut prezenţa în finală fiind cel de dublu rame masculin, compus din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, după locul al doilea reuşit în semifinala de sâmbătă.