Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Bordeaux Begles și Vadim Cobîlaș calificați în semifinalele campionatului Franței, Top 14

union_bordeaux_begles.jpg

Union Bordeaux Begles
Union Bordeaux Begles se califică pentru al treilea an consecutiv în semifinalele campionatului Franței
Sursa imaginii: 
Facebook Union Bordeaux Begles

Union Bordeaux Begles (UBB) a învins pe Lyon cu 32 – 25 în meci de baraj pentru semifinalele campionatului Franței la rugby, Top 14, și va întâlni pe La Rochelle. În celălalt meci de baraj derby-ul parizian s-a încheiat cu victoria lui Racing 92, 33 – 20 cu Stade Francais, calificați în semifinala cu Stade Toulousain.

UBB se califică pentru al treilea an consecutiv în semifinalele campionatului Franței după un meci dramatic în care a învins pe Lyon chiar pe terenul acestora, stadionul Matmut Gerland.

Lyon a condus la pauză cu 17 – 8 și 20 – 15 până în minutul 67, dar oaspeții au revenit puternic și după ce scorul a devenit 25 – 25, ei au marcat un eseu în penultimul minut de joc prin aripa Madosha Tambwe, sud-african născut în Zair.

În rândurile UBB a evoluat ca titular pilierul dreapta moldovean, Vadim Cobîlaș, înlocuit în minutul 45 de internaționalul francez, Sipili Falatea. Vadim care joacă din 2015 la UBB va împlini pe 30 iulie vârsta de 40 de ani, este la ora actuală decanul de vârstă din Top 14.

Vadim Cobîlaș
Vadim Cobîlaș este, la aproape 40 de ani, decanul de vârstă al campionatului Franței
Sursa imaginii: 
Facebook Union Bordeaux Begles

În celălalt meci de baraj Racing 92 a învins în derby-ul parizian pe Stade Francais cu 33 – 20, în deplasare pe peluza stadionului Jean Bouin, din cel mai șic arondisment al Parisului, XVI.

Spre deosebire de celălalt meci de baraj, aici rezultatul nu a fost niciun moment în cumpănă, Racing conducând din start până la final pe tabela de marcaj, beneficiind de eliminarea din joc a flankerului lui Stade, argentinianul Marcos Kremer, penalizat pentru un placaj cu umărul la capul mijlocașului la deschidere al lui Racing, scoțianul Finn Russell.

Semifinalele vor avea loc pe stadionul municipal Anoeta din San Sebastioan, în Țara Bascilor din Spania după următorul program:

Stade Toulousain – Racing 92, vineri 21:05 (22:05 în România și Republica Moldova)

La Rochelle – Union Bordeaux Begles, sâmbătă 17:00 (18:00 în România și Republica Moldova

Andrei Mahu
Andrei Mahu face parte din lotul lui Perpignan și este eligibil să joace pentru România
Sursa imaginii: 
Andrei Mahu

La sfârșitul săptămânii a avut loc și meciul de baraj dintre Grenoble (locul 2 în Pro D2) și USA Perpignan (penultimul loc în Top 14) în care oaspeții au câștigat cu 33 – 19, menținându-se în prima ligă, în care a promovat anul acesta din liga a doua Oyonnax.

Este al doilea an consecutiv în care Perpignan se menține în acest fel în prima ligă. Din lotul său face parte și linia a II-a Andrei Mahu, fost internațional moldovean, care acum este eligibil să joace pentru România.