Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Cupa Mondială 2023: Argentina 19 Samoa 10, victorie crucială pentru Los Pumas

argentina_19_samoa_10.jpg

Argentina 19 Samoa 10
Argentina a învins Samoa după un meci de uzură, disputat pe o ploaie persistentă înainte de pauză
Sursa imaginii: 
Facebook Los Pumas/Manu Samoa

Argentina a obținut o victorie extrem de importantă în fața Samoa, 19 – 10 într-un meci din Grupa D a Cupei Mondiale la rugby. Los Pumas sunt acum favoriți la calificare pentru sferturi de finală, alături de Anglia, din această grupă.

Un meci nespectaculos pe Stadionul Geoffroy Guichard din Saint Etienne, influențat de ploaia persistentă din prima parte, care a făcut balonul foarte alunecos, ceea a dus la numeroase greșeli din partea ambelor echipe.

Se poate spune că meciul a fost câștigat de argentinieni după 30 de secunde, când fundașul samoan Duncan Paia’aua l-a atins ilegal în aer pe mijlocașul la deschidere Santiago Carreras când acesta sărise să prindă balonul și arbitrul i-a arătat cartonașul galben.

În cele 10 minute de superioritate numerică Los Pumas au marcat un eseu prin aripa Emiliano Bofelli, care și-a transformat eseul: 7 – 0, diferență pe care samoanii nu au mai reușit până în final să o remonteze.

A urmat un joc de angajament fizic maxim în care argentinienii, cu un pachet de înaintare superior, mai ales la margine, au dominat fără să poată concretiza în eseu, cu Bofelli adăugând trei penalități și înlocuitorul lui Carreras, Nicolas Sanchez o altă penalitate în final.

Manu Samoa a marcat un singur eseu prin talonerul Sama Malolo, transformat de centrul Alai d’Angelo Leuila, în timp ce mijlocașul la deschidere Christian Leali’ifano, a transformat o penalitate și a ratat alte două care ar fi putut da scorului și meciului alt aspect. Scor final Argentina 19 Samoa 10.

În clasament conduce Anglia cu 9 puncte, urmată de Samoa și Japonia cu câte 5, Argentina 4 și Chile 0.

Anglia, care joacă sâmbătă cu Chile, este favorită pentru locul 1, dar Argentina, care mai are de jucat cu Japonia și Chile este favorită la locul 2, care este și el calificativ pentru sferturile de finală, în timp ce Samoa mai are de jucat cu Anglia și Japonia.