Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Cupa Mondială 2023: Căpitanul echipei Franței, Antoine Dupont, a fost operat la maxilar după o accidentare în meciul cu Namibia și a început recuperarea, dar participarea sa în continuare este foarte incertă

antoine_dupont.webp

Antoine Dupont
Antoine Dupont a fost operat și și-a început recuperarea, dar participarea sa în continuare la Cupa Mondială este incertă
Sursa imaginii: 
CHRISTOPHE SIMON / AFP

Căpitanul echipei de rugby a Franței, Antoine Dupont, a fost operat vineri seara la Toulouse și și-a început recuperarea. El a suferit o fractură a pometului în meciul cu Namibia de joi seara, iar participarea sa în continuare la RWC este îndoielnică.

Mijlocașul la grămadă și căpitanul echipei Franței, Antoine Dupont, a fost operat în orașul clubului său, Stade Toulousain.

"În urma accidentării suferite în timpul meciului Franța-Namibia, Antoine Dupont a fost operat pe 22 septembrie, în jurul orei 23.00, la CHU Purpan din Toulouse. Peste câteva zile, el va putea reveni în echipa Franței în cadrul unui proces de recuperare sportivă progresivă, sub supraveghere medicală", precizează comunicatul Federației Franceze de Rugby (FFR).

Considerat de mulți drept cel mai bun jucător al planetei, Dupont a suferit o fractură maxilo-zigomatică. Osul maxilar este situat în maxilar, iar osul zigomatic este situat mai sus, în pomete.

El a fost nevoit să părăsească terenul în minutul 46 al meciului cu Namibia, în urma unui placaj dat de centrul și căpitanul Namibiei, Johan Deysel, care l-a izbit cu capul pe Dupont în cap.

Antoine Dupont se va odihni câteva zile înainte de a se alătura coechipierilor săi. Prezența sa împotriva Italiei (6 octombrie) în ultimul meci din grupa A este practic exclusă, iar participarea la meciul din sferturile de finală, probabil pe 15 octombrie împotriva învinsei din meciul dintre Africa de Sud și Irlanda (grupa B) este incertă, având în vedere că se așteaptă ca căpitanul "Les Bleus" să aibă la dispoziție între patru și șase săptămâni pentru recuperare.

Fostul medic al XV-lea al Franței, Jean-Baptiste Grisoli, consideră că Antoine Dupont ar putea fi nevoit să joace cu o mască. Deși World Rugby interzice folosirea măștilor, este posibilă o derogare.

Johan Deysel, care a jucat un rol nefericit în meciul Franța-Namibia, după o intrare periculoasă asupra lui Antoine Dupont, a vorbit după meci despre acțiunea care i-a adus cartonașul roșu. Centrul namibian regretă în mod evident gestul său.

În cadrul unei conferințe de presă, centrul namibian și-a exprimat regretul față de acest deznodământ: "Aș dori să-i transmit cele mai bune urări lui Antoine Dupont. Evident, nu am vrut să îl rănesc. Totul s-a întâmplat foarte repede și nu am reușit să îmi feresc capul suficient de repede, ceea ce a dus la șoc. Cunosc regulile și am știut imediat că am fost vinovat".

Eliminat după placajul său asupra lui Dupont, Johan Deysel a putut schimba câteva cuvinte cu antrenorul principal al Franței, Fabien Galthié: "Am vorbit cu el imediat după meci și i-am transmis scuzele mele lui Antoine, atât personal, cât și prin intermediul medicului din XV de France. Este un mare jucător și îi doresc o recuperare rapidă".

Începând de joi seara, Deysel a fost ținta unei hărțuiri accentuate pe rețelele sale de socializare. După acest cartonaș roșu, Johan Deysel (32 de ani), fost jucător la Colomiers (Pro D2, liga a doua franceză) și-a încheiat cu siguranță participarea a terminat dacă nu cimva și cariera de jucător de rugby.