Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Cupa Mondială 2023: Scoția 84 România 0, scor record în partidele dintre cele două echipe, înfrângere record la Cupa Mondială

darcy_graham.jpg

Darcy Graham
Darcy Grahama marcat patru eseuri în partida cu România
Sursa imaginii: 
AP Photo/Michel Spingler

Scoția a învins România cu 84 la 0 în runda a patra a Cupei Mondiale la rugby. Este un scor record în palmaresul meciurilor dintre cele două echipe, vechiul record data de la Cupa Mondială din 2007, 42 – 0 și o înfrângere la diferență record la Cupa Mondială

Un nou meci al Stejarilor, o nouă înfrângere record: de data aceasta în fața Scoției, care aliniat un lot care semăna mai degrabă a echipa a doua. Edte o înfrângere la o diferență record nu doar la această Cupă Mondială ci în întreaga istorie de 36 de ani de participare a României la Cupa Mondială, precedenta fiind 8 - 90 în fața Australiei în 2003. 

Aceleași metehne: placaje ratate, o lipsă totală de orientare în teren și în general absența unei idei tactice, au oferit scoțienilor o misiune ușoară și încă unele imprecizii de mânuire a balonului de către aceștia i-au salvat pe Stejari de o înfrângere și mai categorică.

La toate acestea s-a adăugat și indisciplina: trei cartonașe galbene – Robert Irimescu, Florian Roșu și Marius Simionescu, toți trei pentru placaje periculoase care au atins capul adversarilor.

România joacă ultimul meci cu Tonga, tot la Lille, cu Tonga pe 8 octombrie. Nu cred că în actualele circumstanțe există prea multe motive de optimism pentru Stejari.