Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Cupa Mondială 2023: Noua Zeelandă – Argentina (vineri) și Africa de Sud – Anglia (sâmbătă) în semifinale

noua_zeelanda_argentina_loturi.jpg

Loturi Noua Zeelandă și Argentina pentru semifinală
All Blacks și Los Pumas au efectuat fiecare câte o singură schimbare față de XV-le de start din sferturile de fianlă
Sursa imaginii: 
Facebook Rugby World Cup 2023

În semifinalele Cupei Mondiale de rugby Noua Zeelandă întâlnește Argentina vineri, iar Africa de Sud joacă cu Anglia sâmbătă. Ambele meciuri se desfășoară pe Stade de France la Paris cu începere de la 22:00 (ora României).

Ambele semifinale au doi favoriți clari: Noua Zeelandă (locul 2 în clasamentul World Rugby) care întâlnește Argentina (7) și Africa de Sud (1) care joacă împotriva Angliei (5), singura echipă neînvinsă, până acum, la RWC 2023.

All Blacks încep partida cu o singură schimbare față de XV-le care a învins Irlanda, 28 – 24, în sferturi de finală: pe aripa stângă Mark Telea îl înlocuiește pe Leicester Fainga’anuku.

O singură schimbare și la Los Pumas: pe post de mijlocaș la deschidere va începe Gonzalo Bertranou, în locul lui Tomas Cubelli, titular în victoria împotriva Țării Galilor (29 – 17) din sferturi.

Noua Zeelandă deține un  avantaj net în palmares, cu 33 de victorii, un egal și două înfrângeri, dar victoriile argentiniene au avut loc în 2020 (25 – 15 în Australia) și 2022 (25 – 18 chiar pe terenul All Blacks la Christchurch).

Revanșa finalei din 2019

Campionii mondiali en titre, Springboks, aliniază același XV cu care a debutat în meciul victorios (29 – 28) împotriva Franței din sferturi.

Africa de Sud și Anglia loturi pentru semifinală
Africa de Sud începe cu un XV neschimbat față de sferturile de finală, în timp ce Anglia face trei schimbări
Sursa imaginii: 
Facebook Rugby World Cup 2023

Anglia a efectuat trei schimbări față de echipa care a învins Fiji (30 – 24) în sferturi: masivul fundaș Freddie Steward îl înlocuiește pe Marcus Smith, la pilier stânga are loc rocada Joe Marler – Ellis Genge, față de săptămâna trecută, iar în linia a II-a George Martin îl înlocuiește pe colegul său de club de la Leicester, Ollie Chessum.

În palmaresul întâlnirilor directe Springboks conduc cu 27 victorii față de 16 cu două meciuri egale. Partida poate fi văzută ca o revanșă a finalei RWC 2019 din Japonia, când Africa de Sud a câștigat cu 32 – 12. Cele două echipe s-au întâlnit și în finala RWC 2007, pe același Stade de France, victoria revenind tot Springboks cu 15 – 6.