Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Cupa Mondială 2023: Anglia termină pe locul 3 după victoria, 26 – 23, cu Argentina. Talonerul de origine română, Theo Dan, omul meciului

theo_dan.jpg

Theo Dan
Theo Dan a marcat un eseu și a fost declarat omului meciului în partida cu Argentina
Sursa imaginii: 
AFP

Anglia a învins Argentina cu 26 – 23 în meciul pentru locul 3 al Cupei Mondiale la rugby, cu talonerul de origine română Theo Dan fiind declarat de ITV omului meciului. Ultimul meci al competiției are loc sâmbătă când Africa de Sud și Noua Zeelandă își dispută meciul pentru titlul mondial pe Stade de France.

Un meci al echipelor dezamăgite după înfrângerile din semifinale, mai ales Anglia (15 – 16 cu Africa de Sud), care nu s-a ridicat la un nivel prea ridicat. Argentina a reușit să remonteze de la 3 – 16 și să conducă cu 17 – 16. Mijlocașul la deschidere Nicolas Sanchez a ratat o penalitate în minutul 76 care ar fi împins scorul în prelungiri. Los Pumas ar fi meritat victoria la fel de mult ca și Anglia în această partidă a dezamăgiților.

Talonerul de origine română Theo Dan (22 de ani) a fost declarat omul meciului. După un placaj ratat la mijlocașul la deschidere Santiago Carreras care a marcat un eseu între buturi, Theo s-a revanșat imediat, blocând un șut al lui Carreras în 22-ul argentinian și marcând la rândul său un eseu.

Anglia este la momentul schimbării de generații, mai mulți jucători, pilierii Joe Marler și Dan Cole, linia a III-a Courtney Lawes și mijlocașul la grămadă Ben Youngs se retrag, alții pleacă să joace în străinătate, deci nu vor fi disponibili pentru selecție. Theo Dan are viitorul în fața sa.

La argentinieni talonerul Agustin Creevy (38 de ani) și mijlocașul la deschidere și recordmanul marcator de puncte, Nicolas Sanchez (35 de ani) au jucat ultimul lor meci, dar Los Pumas au și ei mai mulți jucători tineri de valoare și se anunță competitori foarte serioși pentru Australia 2027.

Sâmbătă la 22:00 (ora României) Africa de Sud și Noua Zeelandă se vor înfrunta în partida care va decide care va fi prima echipă care devine cvadruplă campioană mondială.