Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Campionatul Angliei 2023/2024: Sale Sharks trec în frunte după runda 6

sale_sharks_40_newcastle_falcons_22.jpg

Sale Sharks 40 Newcastle 22
Aripa Arron Reid marchează primul din cele șase eseuri ale Sale Sharks în partida cu Newcastle Falcons
Sursa imaginii: 
Facebook Sale Sharks

Sale Sharks au câștigat detașat, 40 – 22, cu codașii clasamentului, Newcastle Falcons și au preluat șefia clasamentului Gallagher Premiership, prima ligă a Angliei la rugby. Foștii lideri, Harlequins, au pierdut net, 10 – 38 pe teren propriu în fața campionilor en-titre Saracens.

În runda derby-urilor locale, la Londra Saracens au făcut o demonstrație de clasă în fața rivalilor lor, Harlequins, chiar pe terenul acestora, marcând nu mai puțin șase eseuri. A fost a patra victorie consecutivă a campionilor care au dovedit că înfrângerile din primele două runde au rămas doar o amintire neplăcută.

De acest rezultat au profitat Sale Sharks, care în derby-ul nordului au trecut de Newcastle Falcons cu 40 – 22 și au trecut în fruntea clasamentului.

În cel mai mare derby, cel al centrului, Leicester Tigers, au câștigat în fața marilor lor rivali Northampton Sainst, cu 26 – 17, 16 puncte provenind din loviturile de picior ale mijlocașului lor la deschidere, Handre Pollard.

Cele două derby-uri ale vestului au avut un deznodământ aproape identic: Atât meciul Bath – Bristol Bdears, scor 20 – 19, cât și Exeter Chiefs – Gloucester, scor 25 – 24, s-au încheiat cu victoria la un singur punct a gazdelor, dar victoria a fost obținută printr-o penalitate, în minutul 69 în primul meci, în ultimul minut în al doilea.

În clasament pe primul loc sunt Sale Sharks cu 23 de puncte, urmați de Bath cu 21, Exeter Chiefs, Saracens, Harlequins cu câte 19, Northampton Saints 16, Bristol Bears și Gloucester câte 11, Leicester Tigers 10 și Newcastle Falcons 3.