Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cea mai francofonă echipă de rugby din S-E Europei este la Cluj

rugby.jpg

Cea mai francofonă echipă de rugby din S-E Europei este la Cluj

Comunitatea franceză din Cluj a creat cea mai nouă echipă de rugby din Transilvania. Ea va evolua în Divizia A şi are ca obiectiv câştigarea titlului naţional anul viitor. Echipa va fi şi o pepinieră pentru Universitatea Cluj, echipă care evoluează în Superliga Naţională.

37 de francezi, 15 români câţiva germani şi un neo-zeelandez. Aşa arată noua echipă de rugby din Cluj va evolua sub numele de Clubul Sportiv Mănăştur. Acest club are, în total 60 de sportivi. Avantajul acestui club este acela că sportivii aduc o diversitate de stiluri, spune căpitanul echipei, Felix Benard.

Cei mai mulţi dintre sportivi sunt studenţi, care pot ajunge rapid la prima echipă de rugby din Cluj, spune profesorul de rugby Octavian Chihaia, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Înfiinţarea echipei de rugby a studenţilor francezi din Cluj este reluarea unei tradiţii istorice. De fapt, acest sport a fost adus în România tot de studenţii francezi.

Antrenamentele noii echipe de rugby au loc în Parcul Sportiv Universitar Iuliu Haţieganu, pe un teren din apropierea celui pe care joacă şi Universitatea Cluj. În acest moment, Clubul Sportiv Mănăştur este cea mai francofonă echipă de rugby din această regiune a Europei.
 

 
Ascultă materialul realizat de corespondenta RFI la Cluj Bianca Pădurean