Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Halep şi Hănescu s-au calificat în turul doi la Australian Open

halep_hanescu_calificat_turul_doi_australian_open.jpg

Simona Halep s-a calificat în turul doi la Australian Open.

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a calificat în turul doi la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Ea a eliminat în runda inaugurală o adversară poloneză venită din calificări. De partea sa, Victor Hănescu merge şi el mai departe în turul secund, după victoria în faţa unui jucător german mult mai slab cotat.

Simona Halep (favorita numărul 11) s-a calificat în turul doi la Australian Open, după ce a învins-o cu 6-0, 6-1 pe Katarzyna Piter (Polonia), jucătoare venită din calificări, locul 119 WTA.

În turul doi, Simona Halep o va întâlni pe Varvara Lepşenko (SUA), locul 50 WTA, care a trecut de Lesia Ţurenko (Ucraina), poziţia 96 în clasamentul mondial.

La rândul său, Victor Hănescu (76 ATP) s-a calificat în turul doi la Australian Open, după ce l-a învins cu 7-6, 7-6, 6-3 pe germanul Peter Gojowczyk, jucător venit din calificări şi poziţia 135 în ierarhia mondială.

În turul doi, Victor Hănescu îl va întâlni pe canadianul Milos Raoni, cap de serie numărul 11 şi locul 11 ATP.

 

Perdantele

 

Jucătoarele de tenis Sorana Cârstea (cap de serie numărul 21) şi Irina-Camelia Begu (locul 127 WTA) au fost eliminate în primul tur la Australian Open.

Cârstea a fost învinsă cu 6-4, 7-6 de Marina Erakovici (Noua Zeelandă), locul 52 WTA.

Begu a fost eliminată cu 7-5, 4-6, 7-5 de Galina Voskoboeva (Kazahstan), locul 77 în ierarhia mondială.