Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep produce surpriza la Australian Open

simona_halep_produce_surpriza_la_australian_open.jpg

Simona Halep, la Australian Open (Foto: Reuters/Jason Reed)

Performanţă notabilă a jucătoarei de tenis Simona Halep la Australian Open: favorita numărul 11 s-a calificat în sferturile de finală, după ce a eliminat o jucătoare din top 10, fostă lideră a clasamentului WTA.

Simona Halep merge mai departe în sferturile Australian Open, după ce a învins-o în optimi pe sârboaica Jelena Jankovici, aflată pe locul opt WTA.

Jucătoarea română de tenis s-a impus cu scorul de 6-4, 2-6, 6-0, informează site-ul oficial al competiţiei.

Simona Halep va juca în sferturi cu slovaca Dominika Cibulkova (favorita 24), care a eliminat-o pe rusoaica Maria Şarapova, cap de serie numărul trei, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1.

Performanţa Simonei Halep e cu atât mai importantă cu cât constănţeanca în vârstă de 22 de ani va juca în sferturi la un turneu de Grand Slam pentru prima dată în carieră.

Românca spune că este foarte fericită pentru această performanţă: "Visul meu înainte să înceapă anul a fost să ajung în sferturi la un Grand Slam. Sunt foarte fericită, am jucat foarte bine astăzi. În setul trei am jucat cel mai bun tenis al meu. A fost un meci greu, dar vreau să mă bucur şi să încerc să joc cât mai bine în runda următoare, va fi foarte dificil. Vreau să fiu fericită pe teren şi să dau totul, să mă mişc bine şi să fiu relaxată. Este şansa mea şi trebuie să lupt pentru ea. Jelena Jankovici a jucat foarte bine în setul doi. Am fost puţin obosită după primul set, nu ştiu de ce, dar energia mea era la pământ. Apoi, la 5-2 mi-am spus că trebuie să pierd setul şi să revin în al treilea. Am fost la baie şi apoi am fost pregătită pentru setul trei. Mi-am spus că nu am nimic de pierdut. Este şansa mea să lupt pentru fiecare punct şi pentru meci, pentru visul meu".