Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Surpriză de proporţii la Australian Open!

surpriza_proportii_australian_open.jpg

Novak Djokovici aruncă racheta de tenis, după ratarea calificării în semifinalele Australian Open (Foto: Reuters/Jason Reed).

Jucătorul de tenis Novak Djokovici a fost eliminat la Australian Open. Numărul doi mondial a pierdut în sferturile de finală în faţa elveţianului Stanislas Wawrinka, al optulea favorit al competiţiei.

Sârbul Novak Djokovici părăseşte primul turneu de Grand Slam al anului. Jucătorul aflat pe locul 2 în clasamentul ATP a fost eliminat în sferturile Australian Open de Stanislas Wawrinka, favoritul numărul opt. Elveţianul a câştigat în cinci seturi, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7.

Djokovici a câştigat ultimele trei ediţii de la Australian Open, după ce se impusese prima oară în 2008.

Stanislas Wawrinka va juca în semifinale cu tenismanul ceh Tomas Berdych, cap de serie numărul şapte. Acesta s-a calificat marţi în premieră în semifinale la Australian Open, după ce l-a învins în sferturi, cu scorul de 6-1, 6-4, 2-6, 6-4, pe spaniolul David Ferrer, al treilea favorit al competiţiei.

Berdych a devenit al doilea ceh, după Ivan Lendl, care a atins faza semifinalelor în toate cele patru turnee de Grand Slam. El a jucat finala de la Wimbledon în 2010.