Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Djokovic câștigă la Melbourne și intră în istorie

Novak Djokovici a câştigat duminică pentru a patra oară turneul Australian Open. El s-a impus în finală în fața britanicului Andy Murray, scor 3-1 la seturi. Tenismanul sârb, cap de serie numărul 1, devine astfel primul jucător care se impune la Australian Open de trei ori consecutiv.

Jucătorul sârb, numărul unu mondial, a câştigat duminică turneul de tenis de la Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins pe britanicul Andy Murray, cap de serie N. 3, în patru seturi, 6-7 (2/7), 7-6 (7/2), 6-3, 6-2, scrie Agerpres.
Deja învingător în 2008, 2011 şi 2012, Djokovic devine primul jucător din era Open ce câştigă acest turneu de trei ori consecutiv.
Sârbul s-a impus după un meci de 3 ore şi 40 de minute, în care Murray a început mai bine înainte de a ceda fizic, uzat de meciul său cu Roger Federer în semifinală şi jenat de probleme la un picior, notează AFP.
Odată cu această a patra victorie la  Melbourne, a şasea pentru el în turneele de Mare Şlem, Djokovic îi egalează pe Roger Federer şi Andre Agassi, care s-au impus şi ei de patru ori în Australia.
Doar doi jucători, ambii australieni, au reuşit să câştige de trei ori consecutiv la Melbourne, Jack Crawford în anii 30 şi Roy Emerson în anii 60, dar aceasta a fost înainte de startul erei open în 1968.