Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fotbal: Niculae şi Maxim, transferaţi la cluburi mari

fotbal-niculae-maxim-transferati-cluburi-mari.jpg

Marius Niculae, transferat la Sporting Lisabona

Doi jucători români s-au transferat joi la cluburi importante din străinătate. Marius Niculae a revenit la Sporting Lisabona, în timp ce Alexandru Maxim a semnat cu nemţii de la VfB Stuttgart.

Clubul Sporting Lisabona a anunţat joi pe site-ul oficial că atacantul echipei FC Vaslui, Marius Niculae, revine la gruparea lusitană. Românul a fost mereu "un jucător foarte îndrăgit de fani", precizează gruparea portugheză.

"Marius Niculae a revenit la Sporting. Atacantul român în vârstă de 31 de ani vine la clubul nostru de la Vaslui, în momentul în care era pe locul doi în topul marcatorilor din campionatul României, cu 11 goluri, putând fi o bună întărire pentru atac. Marius Constantin Niculae revine pe Alvalade, unde a fost mereu un jucător foarte îndrăgit de fanii Sportingului. Niculae a jucat la Sporting în perioada 2001-2005", se arată pe site-ul clubului lusitan. Durata contractului nu este precizată.

Marius Niculae a mai jucat la Dinamo, Standard Liege, FSV Mainz, Inverness şi Kavala.

Între timp, clubul VfB Stuttgart a anunţat tot joi şi tot pe site-ul oficial că l-a transferat pe jucătorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Alexandru Maxim. Contractul e valabil până în iunie 2017. Maxim va purta tricoul cu numărul 44.

"VfB Stuttgart este un club mare. Sunt foarte bucuros că am venit aici. Bundesliga este unul din cele mai importante campionate din lume. Este o oportunitate mare pentru mine şi o provocare să evoluez aici. Acum vreau să mă alătur colegilor cât mai curând şi să arăt ce pot", a declarat Maxim. Valoarea transferului nu a fost precizată.